16 Ekim 2010 Cumartesi

Giriş Sayfasını Değiştirme Problemi

İnternet
İnternette gezerken bir linke tıkladınız ve bilgisayarınıza spam bulaştırdınız. Bu spam, indirdiğiniz bir video, mp3, resim ve benzeri hemen hemen her türlü dosya ile bulaşabilir. Neticede birilerinin isteği doğrultusun da internet açılış sayfanız farklı bir url oldu. Artık internete ilk girdiğiniz de sizin tercih ettiğiniz açılış sayfası değilde (örn. google.com) farklı bir siteye girer oldunuz. Bu sitede zaten reklamlarla dolu olduğundan hemen herşeyin farkına varabilirsiniz.

Peki değiştirmek istediniz, "internet açılış sayfamı eskisi gibi ayarlayayım bu düzensizlikten çıkayım" dediniz ama ne göresiniz? Araçlar > İnternet Seçenekleri kısmına geldiğiniz de, açılış sayfasını değiştireceğiniz kısmın kapatılmış olduğunu farkettiniz. Hiçbir şekilde oynama yapamıyorsunuz ve orası kilitlenmiş bir vaziyette. İşte şimdi biraz daha kızıyorsunuz, "ne istiyor arkadaş bu insanlar" diye söyleniyorsunuz. Öyle bile olsa açılış sayfamızı değiştireceğiz, aşağıda ki yönergeleri izleyin lütfen.

Başlat menüsüne gelin, çalıştıra tıklatıp "regedit" yazın. Açılan pencerenin sol tarafında ki artı işaretlerine tıklayarak istediğimiz bölüme ulaşacağız. Sırasıyla artı işaretlerini takip ederek ilgili sayfaya ulaşalım.

Bilgisayarım\HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel

Sağ tarafta ki ekranda HomePage diye adlandırılan REG_DWORD değeri bulunmalıdır. HomePage yazan kısma sağ tık "değiştir" diyerek orada ki değeri "0" olarak değiştiriyoruz. Tamam dediğimiz de kilit açılmış olacaktır. Eğer bu sayfada DWORD değeri yoksa boş alana sağ tık "yeni" > DWORD ekle diyoruz ve daha sonra ismini HomePage olarak değiştirip "0" değerini veriyoruz.

2 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler. Ps ile ilgili bildiğim her şeyi kendi kendime deneme yanılma yöntemi ile öğrendim. İdare edecek kadar bir beceriye sahibim. Bu tür bilgiler benim için çok değerli.

Adsız dedi ki...

Ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için, PS öğrenildiğinde çok keyif verir insana ve çok güzel çalışmalar çıkartılabiliyor.