25 Eylül 2011 Pazar

Yandex ve Yandex Teknolojileri

Yandex

Rusya'nın en çok kullanılan arama motoru Yandex' in artık Türkiye' de hizmet vermesiyle birlikte hayatımıza yepyeni bir bilgi portalı girmiş oldu. Arama motoru hizmetiyle ön plana çıkan yandex, farklı birçok servisiyle de hizmet veriyor. Haberler, görsel arama, video, çeviri ve e-posta hizmeti şuan göze çarpan özellikleri olarak gösterilebilir.

Yandex nedir?


Yandex, Türkiye'deki kullanıcılar ve Türkiye hakkında bilgi aramak isteyen herkes için geliştirilmiş bir arama motoru ve bilgi portalı. Rusya pazarında lider konumda olan yandex, comScore verilerine göre dünyanın en büyük 7. arama motoru. Birkaç yıla kadar Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistan için özel portallarını duyurdular. En son Türkiye ofisini de açarak Türkçe portal duyurusunu 20 eylül tarihinde yaptılar.

Yandex Teknolojileri


Yandex, arama sonuçlarının sıralanması için uygulanacak formülü kendi teknolojileri olan MatrixNet isimli bir makine öğrenimi yöntemini kullanarak gerçekleştiriyor. Ayrıca kendi anti-virüs ve anti-spam teknolojileri sayesinde kullanıcıları kötü amaçlı yazılımları barındıran web sitelerinden ve spam maillerden korumayı hedefliyor. Yine yandex haberde otomatik tümleyici sisteminde kendilerine özgü bir teknoloji kullanıyorlar.

Yandex'in kullanmış olduğu teknolojilerin bazıları kendi alanlarında birer ilk olarak gösteriliyor. Morfoloji olarak adlandırılan arama yönteminin geliştirilmesi buna örnek olarak verilebilir.

Yandex Ekibi


Şuan Yandex'in 4 farklı ülkede toplam 11 ofisi ve 3.000'den fazla çalışanı bulunuyor. Şirketin genel merkezi ise Rusya'nın başkenti Moskova'da.

Yandex mail nasıl alınır?


Yandex' in ücretsiz olarak sunduğu e-posta hizmetinden yararlanabilmek için yandex.com.tr adresinde bulunan “E-posta hesabı al” linkine tıklamamız ve ilgili işlemleri yapmamız gerekiyor. Yandex mail' in özellikleri arasında ücretsiz olması, limitsiz e-posta kutusu, tek seferde 3 GB ekli mail gönderme, video mesaj, anti-spam, online office, kişiselleştirilebilir mailbox, mobile gibi birçok ilginç ve orijinal yenilikler bulunuyor.

www.yandex.com.tr

Pazarlama ve Medya İlişkileri
pr@yandex.com.tr

http://contact.yandex.com.tr/

Hiç yorum yok: