31 Ekim 2011 Pazartesi

Google Street View Artık Binaların İçinde

Google Street View

Uzun zamandır özel hayat kurallarına aykırı olduğu için tartışılan bir Google uygulaması olan Street View, artık sokakların yanı sıra binaların içini de gösterecek.

Müzeler, Önemli Binalar , Spor Salonları ve Alışveriş merkezleri vb. yerleri 360° lik HD kalite panaromik fotoğraflar çekerek Google Street View uygulamasına eklemeyi planlıyor.

İstenilirse Google mağza, dükkan ve kafetarya sayipleri içinde bu kendi alanlarını sanal ortamda tanıtma fırsatı sunuyor, yanlız uygulama için Google a başvuru yapmanız gerekiyor. Bu sayede bir kafe veya mağaza sahibi kendi mekanını internetten sanal olarak gezdirme imkanına sahip olacak.

Bu uygulama şimdilik sadece ABD şehirleri, Londra, Paris, Avusturalya'daki şehirler, Yeni Zelanda ve Berlin'de hizmete gireceği bildiriliyor. Şimdilik proje aşamasında olan Art Project uygulamasında dünya çapında Londra, Paris, Tokyo gibi ülkelerdeki 17 müze gezilebiliyor. Projede sadece fotoğraf değil aynı zamanda video ve diğer bilgilere de paylaşılabiliyor. Yani biz kullanıcılar sanki oradaymış gibi rahatlıkla gezinti yapabilir ve bilgi birikimimizi arttırabiliriz.

Bu Hizmeti denemek için http://www.googleartproject.com/ adresinden bakabilirsiniz.
Bakalım Google bizi daha ne kadar şaşırtacak...

Hiç yorum yok: