17 Ekim 2011 Pazartesi

Master Image Dosyası Hakkında Olmazsa Olmazlar

Wireless ile bağlanılıyor mu?

Driver yüklü olabilir ancak bağlantı testi mutlaka yapılmalıdır. Aksi taktirde driver yanlış yüklenirse wireless ile bağlantı yapılamayabilir. Bağlantı problemi yaşanabilir. Örn: Ağa bağlanmaya çalışır, ancak erişim hiçbir şekilde yapılamaz.

Ses kartı çalışıyor mu, kulaklık takıldığında kulaklıktan ses geliyor mu?

Driver yüklü olsada, ses kartının düzgün şekilde çalışıp çalışmadığı her zaman kontrol edilmelidir. Örneğin bilgisayar açılırken seslerde bir problem olmaz ancak kulaklık takıldığı halde dışarıdan ses vermeye devam eder.

Ekran kartı driverinı tanımış mı?

Ekran kartı driveri yüklenmiş olsada donanımın tanınmış olması gerekmektedir. Çözünürlük ayarlarına ve dxdiag gibi yerlere bakılabilir.

Updateler yapılı mı?

Updateler her zaman güncel olmalıdır, örneğin windows service packs, security updates ve office service packs yüklemeleri herzaman sorunların giderilebilmesi için microsoft tarafından çıkarılan yamalardır. Oluşabilecek birçok problem updateler ile önlenmektedir.

Türkçe Dil ayarları yapılı mı?

Bölge ve dil seçeneklerinde tüm ayarlar Turkey ve Turkish olarak seçilmeli. Aksi taktirde programlarda Türkçe karakter sorunu yaşanacaktır.

Standard checklist programları sorunsuz çalışıyor mu?

Hazırlamış olduğumuz kurulum listesi eksiksiz olarak yüklenmiş olmalıdır. Master Image alınmadan önce makine 5,6 kere restart edilmeli. Programlar çalıştırılıp teker teker kontrol edilmelidir.

Eksik bırakılan herhangi bir adımda image eksik olacaktır ve beraberinde daha sonra kurulan tüm pclerde aynı sorunlar yaşanacaktır. Örneğin ses kartı problemli olan image 40 bilgisayara kopyası atılırsa, 40 tane ses kartı sorunlu pc kullanıma sunulmuş olacaktır.

Hiç yorum yok: