3 Aralık 2011 Cumartesi

Maxthon Web Tarayıcısı Nasıl?

Web Tarayıcısı

Sekmelerin ilk kez kullanıldığı, iki kez webware 100 ödülünü kazanan ve çok fonksiyonlu bir kullanım keyfi sunan Maxthon web tarayıcısı günden güne popülerliğini arttırıyor. Ülkemiz de çok kullanılmasa da rakiplerine nazaran farklı bir tarayıcı olma özelliğini barındırıyor. Fazla uzatmadan özelliklerinden biraz fısıldamak istiyorum.Tarayıcı üzerinden kısayol ile skin değiştirme özelliği bulunuyor, isterseniz IE6 görünümünde bile kullanabilirsiniz. Yeni bir sekme açıldığı zaman opera tarayıcısı gibi kare kare adres linklerinin bulunduğu sayfa açılıyor ve kullanıcı dilediği gibi özelleştirebiliyor. Maxthon’un üst kısmında sağ tarafta ki kısayolların içerisinde “online notepad” bulunmaktadır.

Tarayıcı üzerinden çalışan bir notepad ile nette gezinirken hızlı ve kolay bir şekilde not tutabilirsiniz. Webde tur atarken sayfanın tamamını yada text konumunda ki herhangi bir bölümü tek bir tuş ile farklı dillere çevirebilirsiniz. Bunun dışında en faydalı özelliklerden biriside ekran görüntüsü alma özelliği olsa gerek. Çünkü sayfalarda tur atarken tek bir tık ile isterseniz sayfanın tamamını yada yine isterseniz sayfanın herhangi bir bölümünün görüntüsünü çok kısa bir şekilde alıp kaydedebiliyorsunuz. Bunun için paint yada ekstra bir yazılıma gerek duymuyor.

Yine “Resource Sniffer” ile bulunduğunuz sayfada ki öğe bilgilerini görüntüleyebiliyorsunuz. Sayfada kaç resim var, kaç ses dosyası var vs. Mozillada ki autofill eklentisiyle aynı işe yaradığını düşündüğüm “Magic Fill” özelliğide bulunuyor. Yine isterseniz gözü yormaması için karanlıkta çalışırken tarayıcıyı gece modunda çalıştırabiliyorsunuz.

Yine tek bir tık ile tarayıcı üzerinden masaüstü, belgeler gibi konumlara ulaşabiliyor, paint, hesap makinesi, notepad gibi uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Burada kullanılan kısayollara eklemelerde yapma şansınız bulunuyor. Split Screen ile bir tarayıcıda iki sayfa görüntüleye bilirsiniz.

Maxthon profili oluşturabilir ve Eşitleme özelliğinden diğer tarayıcılar gibi yararlanabilirsiniz. Çok akıllı ve kullanışlı olan bu tarayıcının önümüzde ki aylarda Ülkemiz’de çok fazla popüler olacağını söylemeden edemeyeceğim.

Bilgi: www.maxthon.com

Hiç yorum yok: