8 Şubat 2014 Cumartesi

10.10.2013 – Sınırda Çatışma Başladı

10.10.2013 – Sınırda Çatışma Başladı

Evet şuan saldırılar gelmeye başladı, bu arada bende Salih ve Köksal’ın yardımlarıyla iki tane köye misli saldırı çıktım. Birtanesi mehmetykr’nin köyüne birtaneside doğancanın kalan köylerinden birtanesine. Salih’te benimle beraber mehmet’den birtane köy alacak. Böylece bugün 3 tane köy indirmiş olacağız. Ve bunları neredeyse köylerimizin tamamına misli saldırılar geldiği zamanda yapıyoruz. Öyleye biz çılgın boğalar ekibiyiz, boş durmak yok. Onlar bize geliyorsa bizde bulduğumuz açıkları değerlendirerek saldırmaya devam edeceğiz.

Mehmet’den köy almak için salih 2 tane saldırı birliğini benim alacağım köye yolladı, bende 2 tane saldırı birliğim ve 4 misyonerli saldırımı peşine koyarak köye gönderdim. Bakalım alabilecekmiyiz. Doğancanın köyünü almak içinse bugün çok uğraştım, köyü normalde bizim Köksal alacaktı, elindeki neredeyse bütün saldırı birliklerini harcamış doğancanın ordularını sıfırlamış ama son 4.misli saldırıda sadakat 8’lerde falan kalmış ve köyü alamamış. Bugün hemen haberleşti benimle, doğancanın köyü benim en son aldığım köyün (yine doğancanın köyüydü oda) hemen üst bitişiğinde yer alıyordu. 33 dakika kadar sürüyor misyonerimin ulaşması. Hemen misyonerli saldırı gönderdim, 500 mızrak ve 1 misyoner heba oldu, gün içerisinde tekrar mis ürettim hemen onuda gönderdim oda heba oldu, en son Köksal 1k hafif atlı desteği verdi ve bende 3.kez misle saldırarak köyü alabildim. Biraz uğraştırdı doğancan bizi ama bu savaşta doğancandan 2 tane köy indirmiş oldum. Bir zamanlar 150k’ya yakın puanı vardı şimdi 2 tane köyü kaldı puanı 11k civarında

Operasyon günü çok heyecanlıydı, bu zamana kadar gördüğüm en büyük savaş, en büyük saldırı ve büyük kıyımdı diyebilirim. Adamlar öyle bir organize olmuşlarki, köylerimizi direk almak için gelmişler. Hani casus atayım, içeride ne var ne yok gibi analizlere girmeden saldırılacak kişilerin köylerini paylaşmışlar ve her saldıran kişide alacağı köye en az 4,5 ve 6 tane kamikaze atıyor. Tabiri caizse yağmur gibi ordu yağmaya başladı. Hepside saldırılarını 21:00 itibarıyla köylere girecek şekilde ayarladığı için birliklerimizi sağa sola kaçırıp mis kesmek gibi bir fırsatımız olmadı. Zaten gün boyunca artan saldırıları anlık olarak Fake’mi yoksa misyonermi, kamikazemi diye adlandırarak gelen saldırıları net bir şekilde görmeye çalıştık. En son bizim Salihle görüştüğümde kendisine 2000 tane saldırı geldiğini söylemişti. Ali abilerin ekip olsun bizim ekip olsun sınırdaki oyuncular ilk olarak hedef alınmıştı bu operasyonda. Saldırılar bittiğinde toplamda 30’a yakın köy verdik. Bunların bazılarını geri alabildik. Köy verdik ama karşı taraf inanılmaz derecede ordu kaybetti. En çok köy kaybedenler arasında bizim Salih (xalmurax) ve Ali abi olması lazım. (son osmanlı yandım ali)

Saldırılar benim köylerimize girmeye başladığında forumda sürekli konular açıldı, ben Köksal’ı aradım ve telefondan sinirden gülmeye başladım. Sürekli gelen raporlara bakıyordum, özelden Salihle mesajlaşıyordum ve durumlar hakkında sürekli birbirimizi bilgilendiriyorduk. Tam anlamıyla bir operasyondu, gerçek bir operasyon, çok büyük bir savaştı. Oyundan inanılmaz derecede keyif almıştık.

Kene klanıyla sınırda biz olduğumuz için köylerimizi destekletmiştik, aşağı bölgelerdeki oyuncular bize destek göndermişti. Bu organizasyonu sağlamakta hiç kolay değildi ve yorucuydu. Herkes oyunu takip etmiyor, yada oyunu oynamayı bilmiyordu. Gönderdiği 500 mızrakçının çok işe yarayacağını yada çok fazla asker gönderdiğini düşünenler oluyordu. Neyse ki savunma konusundaki açıklığı Furkan (Delirious07) ve Doğan (doakk) isimli arkadaşlar çözmüştü. Sınırdaki köylerin desteklenmesinde çok yardımcı oldular. Bizlerde kendi imkamlarımızla arkadaşlarımızla görüşüp eksik kalan yerleri doldurmaya çalıştık. Örneğin ben misyonerli saldırı alan tüm köylerimde normal 15/20k savunmanın yanında en az 1k mancınık ve fenerli şövalye ayarlamıştım. Köylerimdeki mancınık ve şövalyelerle düşmana bir tane bile köy vermedim. Süperde ordu kesmiş oldum, tabi ki bunda destek atan arkadaşların payı çok büyük. Hepsine tekrar teşekkür ederim. Saldırı raporlarının hepsini tabi ki alamadım, ama kendime gelen saldırı raporlarının hepsini internet üzerinden yine ayrıca paylaşmaya çalışacağım. En azından bana gelen saldırıları yayımlasam, operasyonun genel anlamda ne kadar büyük olduğu açık açık gözükecektir.

Adamlar 10 ekim 13 tarihinde saldırdılar, tamda bayram öncesi hazırlıklarının yapıldığı günde. Ve tatile çıkmaya bir gün kala operasyonu yaptılar.

Saldırı alan arkadaşlardan bazıları ve saldırılar bittikten bir hafta sonraki savunma puanları aşağıdaki gibi;

Kral Pirazizli – 2.093.433
xalmurax – 2.966.813
son osmanlı yandım ali – 2.841.350
ReisTurgut – 2.706.152
anteplituncer – 1.274.755
maYkii – 1.410.537
suvari beyy – 653.034

Bu isimlerin dışındada saldırı alan birçok arkadaşımız olmuştur, savunma puanlarımızdaki yükseliş tamamen kene savaşında kestiğimiz birliklerden dolayı olmuştur. Bu puanlara bakarak nasıl bir savaşa girdiğimiz ve nasıl bir savunma yaptığımız oyuncular tarafından rahatlıkla anlaşılabilir. :)

Araya bayram girdi, bende ailemle birlikte memleketim Giresuna geçtim. Mümkün mertebe mübarek kurban bayramını değerlendirmeye çalıştık.

Bayram haftasında yaşanılan olayları kısaca özetleyecek olursam;

Furkan kene klanıyla bayram sonuna kadar müttefiklik ayarladı. Siyah247 bu sıralarda BıvyA’dan bir köy aldı ve bu olay büyüdü. Ramazanla Furkan arasında tartışma yaşandı, Furkan ve Doğan klanı terkettiler. Ottoman klanlarını bıraktılar. Kene klanı yapılan uygulamadan rahatsız olduğu için neredeyse tüm klan Ramazana saldırdı, 800’ü aşkın saldırı ve birçoğu kamikazeyle dolu ordular yer alıyordu. Ramazanın köylerini Salihle birlikte destekledik, ancak yağmur gibi saldırı yağdı ve tek hedefte Ramazan olduğu için bütün köylerini kaybetti. Ancak Ramazanın köylerinde göz ardı edilmeyecek derecede bir kene askeri kesmiş olduk. Bizim Ramo köylerini kaybetti belki ama, daha askerlerini toparlayamadan kenenin yine milyon tane birliğini kesmiş olduk. Buda bize ve aslında bizim alt bölgelerimizde yer alan oyunculara sınırsız süre kazandırmak anlamına geliyordu.

Ramazanın savunma puanı birgünde tavan yaptı ve benim puanımı bile geçti :)Ramazanın oyun puanı ise şuan 2.562 ve birkaçtane küçük puanlı köyü bulunuyor.

Siyah247 - 2.350.258

Bu sırada biz Salihle beraber strateji gereği K65’de yer alan köylerimiz giderse oyuna devam edebilmek ve daha güçlü hale gelebilmek için uzak noktalardan barbar köyleri aldık. K75’ten birkaç tane köy alarak onları geliştirmeye çalışacağız. Böylece hem kene tehlikesinden uzaklaşmış olacağız hemde biraz daha rahat gelişme imkanı yakalamış olacağız. En azından böyle olacağını düşünüyoruz.

Bu sırada Salihin, Ramazanın ve Ali abinin telefon numaralarını aldım. Salihle ve Ali abiyle telefonda görüşme fırsatını yakaladım. Ramazanlada sık sık gün içerisinden whatsup uygulaması üzerinden konuşmaya başladık. Muhabbeti sanırım biraz ilerletiyoruz. Hepsi çok iyi arkadaşlar, oyunun ilk başlarından beri birbirimizi koruyup kolluyoruz.

Hiç yorum yok: