28 Mart 2014 Cuma

File Server Resource Manager Nasıl Kurulur

File Server'ın ne olduğunu detaylı bir şekilde anlatmaya gerek yok. Zaten orta ölçekli yada kurumsal olan bir firmada çalışıyorsanız mutlaka file server diye birşey duymuşsunuzdur. Ortak dosya ve klasörlerin, belgelerin, sunumların, toplantı notlarının, resimlerin ve aklınıza gelebilecek havuz ortamında paylaşılacak herşeyin paylaşıldığı alanlardır. Anlatmaya çalıştım, umarım başarabilmişimdir. :)

Windows Server 2012 kullanarak File Server Resource Manager'ın kurulumu için aşağıdaki adımları takip ediyoruz. Önceden bu tarz kurulumlar çok karışık sayılırdı ancak yeni sistemlerle beraber özellikle server management özelliğiyle sadece bir rol eklemekten ibaret oluyor. Klasik windows programlarındaki next next next ve finish gibi demeyelim ancak artık kolaylığını anlatmak için bu şekilde ifade edebiliriz.

Server Management'ı açalım, açılan ekranda yer alan "Add roles and features" linkine tıklayalım, sonraki ekranda herhangi birşey yapmadan "Next" butonuna basıyoruz, Role-based ve Remote Desktop ekranında biz Role tabanlı özellik ekleyeceğimiz için "Role-based" seçeneğini işaretleyip Next diyoruz, ve son olarak tekrar Next diyerek geçiyoruz,

Rollerin seçilebileceği ekrana geldiğimizde File and iSCSI Services altında ki listeden "File Server" ve "File Server Resource Manager" seçeneklerini işaretliyoruz ve iki kere Next diyoruz. . Kurulumlan önceki son ekranda ise "İnstall" botonuna tıklıyoruz ve kurulumu başlatıyoruz. Bu ekranda kurulum bittikten sonra otomatik restart yapılmasını istiyorsak üst kısımdaki kutucuğuda işaretleyebilirsiniz.

Kurulum bittiğinde metro arayüzü içerisinde Filer Server Resource Manager'ın kısayolunun eklendiğini görebilirsiniz. 


Hiç yorum yok: