3 Mart 2014 Pazartesi

Yazılım Öğrenmek İsteyenlere Altın Öğütler

Öncelikle yazılım dillerini araştırın, hangi diller daha çok popüler, hangi dil ile ne yapılabiliyor. Örneğin web sayfaları hazırlamak için kullanılan diller neler, yada sistem programlamak, masaüstü yazılımları üretmek için hangi dillere ihtiyaç duyuluyor. Aynı zamanda bu dillerin iş imkanlarını da araştırın, mesela kariyer.net'e girip arama kısmına bu dilleri yazarak arama yapabilirsiniz. Örneğin kariyer.net ana sayfada yer alan iş arama kısmına java yazıp arama yapın, iş ilanlarını inceleyin. İstenilen niteliklere göz atın. Bunlar size çok değer katacak ve yolunuzu çizmenize yardımcı olacaktır. 

Yazılım öğrenmek için yüksek seviyede matematik bilgisine ihtiyaç yoktur. Bu toplum içerisinde dedikodusu yapılmış bir hikayeden başka birşey değiştir. Öğrenmek istediğiniz dili belirledikten sonra internette araştırma yaparak eğitim dökümanlarını temin edin. Ücretsiz olarak onlarca pdf dökümanına ve eğitim videolarına ulaşabilirsiniz. Google' size bu konuda yardımcı olacaktır. Örneğin java öğrenmek için, google'a java tutorial pdf gibi birşeyler yazabilirsiniz. İngilizceniz yoksa bile ingilizce dökümanlarada mutlaka bakın ve anlamaya çalışın. Youtube arama kısmınada aynı şekilde java tutorial gibi birşey yazıp video eğitimlerine ulaşmaya çalışın. 

Birşeyler öğrenmek için illede para vererek özel eğitim almanıza gerek yok. Unutmayın, her ne olursa olsun hangi konuda en çok pratik yapıyorsanız o işte başarılı olabilirsiniz demektir. Yazılım forumlarını takip edin Videoları izleyin Dökümanları okuyun Bol bol pratik yapmaya çalışın Sizinle birlikte çalışan birilerini bulun Yada birisine öğrendiklerinizi öğretmeye çalışın Dilerseniz bir blogda öğrendiklerinizi paylaşın Elinizde İnternet diye bir nimet var, ve daha da önemlisi Google gibi bir internet sitesi. Keyif alarak çalışacağınız işlerin karşınıza çıkması dileğiyle :)

Hiç yorum yok: