21 Nisan 2014 Pazartesi

Virus Shield ile Korunmayamı Çalıştınız?


Geçtiğimiz hafta Google Play üzerinde satışları yapılan ve binlerce kişi tarafından ücret ödenerek alınan bir anti virüs uygulamasıyla ilgili dolandırıcılık yaşanmıştı. İlgili uygulamayı satın alan 30 bin android kullanıcısı aslında sahte bir anti virüs uygulamasını satın alıp telefonlarına yüklemişlerdi.

İlgili uygulamanın sahibi şirkete yapılan ödeme işlemleri geri çekilirken Google tarafından da resmi açıklama yapılarak sahte uygulamayı satın alanların mağduriyetleriyle ilgilenilecekleri belirtildi. Virus Shield isimli uygulama bir anda 30 bin tekil kullanıcıya yakın indirme almış. Ancak uygulama sadece kod yığınından başka birşey değilmiş. Buda herhangi bir koruma sağlamadığını, tam aksine büyük bir risk içerikli uygulamanın telefona yüklendiğini gösteriyor.  Uygulamanın 3.99 dolar olduğu belirtiliyor. Google, mağdur olan kullanıcılar için yaptıkları ödemelere karşılık gelecek Play Store kuponu vereceğini belirtmiş.

Eğer telefonunuza bu uygulamayı yüklediyseniz hızlı bir şekilde önlem almanızı ve riskli uygulamayı telefonunuzdan kaldırmanızı öneririm.

Hiç yorum yok: