31 Ağustos 2014 Pazar

Eğitimde Oyun Tasarımı Yüksek Lisans Zamanı Başladı

BUG Oyun labaratuvarları Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek eğitime farklı bir boyutta kazanımlar getiriyor. Oyun Tasarımı Yüksek Lisans Programı’nı hayata geçiren BUG oyun labaratuvarı oyun programcılarının büyük ilgisini çekecek gibi duruyor. Önümüzdeki eğitim döneminde faaliyetlerine başlayacak olan programla birlikte Bahçeşehir Üniversitesi kalitesinde eğitimler verilmeye başlanacak.

BUG Oyun Labaratuvarı daha önce düzenlemiş olduğu etkinlikler ve eğitim atölyeleri ile workshop programlarıyla oyun programcılarının zaten uğrak yerleri arasında olan bir oluşumdu. Birikmiş tecrübelerin ortaya çıkardığı bir kaliteyle hem sektöre hemde Ülkemizin eğitim düzeyindeki kalitesine fayda sağlamak için yüksek lisans programını başarıyla açtılar.

Programda Oyun Sanatı, Oyun Çalışmaları, Oyun Prodüksiyonu, Oyun Ekonomisi, Oyunlaştırma, Studies, Business, Audio, Art, Serious, Contemporary, Engines, Designing Artificial İntelligence, User İnterface Design, Playful Experience Design, New İnterfaces, Player Research gibi birçok ders bulunuyor. Oyun dünyası için ve özelliklede programcıların büyük ilgisini çekeceğini düşündüğüm bu programın hem eğitimimizi hemde Ülke ekonomisini olumlu yönde etkileyecek büyük bir atılım olarak değerlendiriyorum. Kim bilir bu yüksek lisans programıyla hayatına yön veren hangi programcılar ne gibi büyük başarılara imza atacaklar. Zamanla bunları göreceğiz ve umuyoruz ki oyun üretiminde eskisinden çok daha başarılı bir noktaya ulaşacağız.


Hiç yorum yok: