17 Ağustos 2014 Pazar

JetPac Artık Google'ın Oldu


Satınalma denildiği zaman artık dünya devlerinin yapmış olduğu girişimcilik hareketleri aklımıza gelir oldu. Örneğin büyük bir firmanın bir siteyi, yada projeyi satın almasıyla ilgili bir haber okuduğumda hemen aklıma Google’ın orkut’u satın alması geliyor. Bildiğiniz gibi orkut projesi bir Türk mühendis tarafından geliştirilmişti ancak yakın bir zamanda Google tarafından proje sonlandırıldı.

Yeni öğrendiğim bir bilgiye göre, Google Jetpac isimli yeni bir projeyi daha satın almış. Jetpac akıllı fotoğrafların bir arama motoru algoritmasıyla bulunmasına yada aranmasına göre çalışan bir site aslında. Google’ın en büyük rolü olan “arama” kelimesindeki gücü fotoğraflar için kullanan bir proje. Bu tabiki Google için ilk satınalma değil, Google’da Microsoft gibi birçok firmayı yada projeyi bu güne kadar satınalarak bünyesine katmıştı. Jetpac’de bunlar arasındaki en yeni ve taze olanı diyebiliriz.

Jetpac instagram’daki fotoğrafları kullanarak şehirler üzerinde bir gezi rehberi çıkarabiliyor. Seyehatle yada Tracking ile ilgilenenler için vazgeçilmez bir site olsa gerek. Mekanlar, gezilecek görülecek yerler, bu yerlere ait fotoğraflar ve deneyimlere ulaşmayı sağlayan site sanıyorumki seyehati seven insanlar tarafından çok sevilerek takip ediliyor.

Hiç yorum yok: