21 Ağustos 2014 Perşembe

Playstation 4 Oyunları Neden Pahalı


Oyun konsolu denildiği zaman akla ilk gelen isim olan Playsitation, PS4 ile yakaladığı başarının sırrını çözmeye çalışıyor. Şuana kadar 10 milyondan fazla satışı yapılan cihazın başarı sırrını çözmek isteyen Sony WorldWide Studios’un şefi Shuhei Yoshida, bir fuarda yapmış olduğu açıklamada PS4’ün neden bu kadar çok sattığını anlayamadıklarını söylemiş.

Bu başarının sırrını anlamak, yani yüksek fiyatlı bir ürünün ekmek gibi satılmasındaki sırrı tam olarak çözebilmek firma içinde gerekli birşey. Çünkü bu bilgilerin üzerine inşa edilecek yeni bir ürün ile satışların devamı ve firmanın sürekliliği sağlanabilecektir. Öyleki Playsitation 2 ile göstermiş oldukları başarı, PS3 ile devam etmişti. Son olarak indirici darbeyi PS4 ile getirdiler ve gerçektende çok satan bu ürünle piyasayı altüst etmeyi başardılar.

Param olsada bir PS4 alıp evimdeki televizyona bağlayabilsem ve keyifli oyun oynasam diye bende hayal ediyorum. Ancak şuan için o kadar para verecek durumda olamayabilirim. Belki kısmet olursa PS5 ile bizde Playsitation oynayan kitle arasına girebiliriz. Ben bu ürünün çok satmasındaki nedenin kaliteden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Dünya üzerinde gameboy diye nitelendirilen oyun canavarlarının sayısı bir hayli fazla. Ülkemizde de online oyun çılgınlığının nedenli boyutlarda olduğunu bir düşünürseniz aslında bu cihazın ülkemizde ve dünyada neden bu kadar çok satış rakamlarına ulaştığını anlayabilirsiniz. Oyun bağımlılığı adı altında sosyologların incelemesi gereken ve çözüm önerilerinin sunulması hatta bazı gerekli adımların kanunen atılabilmesi bile belkide düşünülmesi gereken konular arasındadır.

Oyun oynamak çok güzel ve keyifli bir eylem, ancak sabahlara kadar konsol başından kalkmadan oyun oynayan, uyku düzenini, beslenmesini ve sosyal hayatı ile birlikte eğitim hayatınıda olumsuz etkileyen çocuklarımızın durumunuda göz ardı etmemek gerekiyor. Oyun bizler için bir ödül olmalı, yapacağımız işlerimizi yaptıktan sonra, geriye kalan boş zamanımızı oyun oynayıp kendimizi ödüllendirerek değerlendirmeliyiz. Yoksa günlük işlerimizin ve hayattaki hedeflerimizin önüne geçmesini ve bize engel olmasına izin vermemeliyiz.

Bu arada playsitation 4 oyunlarının neden bu kadar çok pahalı olduğu sorusuna gelince; çünkü ürüne çok rağbet var ve ürün çok satıyor. Bu nedenle oyunların pahalı olması bence normal birşey. Bu, oyun piyasasındaki üretkenlik içinde gerekli birşey olabilir.
 

5 yorum:

Emre dedi ki...

Oyunlar pahalı olduğundan ps4 almaktan vazgeçmiştim.

salih dedi ki...

Pahalılığın en büyük sebebi rekabet olmaması, ürünlere karşı aşırı ilgi olmasıdır. Aynı oyunu bir kaç firma birden üretse talebi karşılasa bu kadar pahalı olamaz. Yaşantımızda bunun örnekleri çoktur. Ama itiraf edeyim PS oyunları gerçekten güzel oynamaya değer oyunlardır.

Şaban dedi ki...

Oyunlardan çok lisansları pahalı. EA games dünyanın en çok kazanan şirketlerinden

Ayberk Kalender dedi ki...

İnternet üzerinden online oyunların popülerliğinin artması ve ps4 oyunların pahalı olarak piyasa sürülmesinden ötürü kaldırılması iyi olmuştur.

Adsız dedi ki...

ps3 ile bütük bir atağa geçmişti zaten şirket ,ps4 ilede meyvelerini toplamaya başladı.büyük küçük herkesin oynadığı bir şey.ondan çok tutuluyor