8 Ağustos 2014 Cuma

Telefonunuzu Tehditlerden Titizlikle Koruyun


Akıllı telefonlar artık her cepte. Hayatımızın her alanında akıllı telefonlarımızı kullanır olduk. Bankacılık işlemlerinde, fatura yatırırken, internetteki hesaplarımızı kontrol ederken, sosyal medya, mail ve alışveriş gibi akla hayale sığmayan birsürü işlemleri artık cebimizdeki “akıllı” cihazları kullanarak yapar hale geldik. Bu kadar çok mobil platformların kullanılması tabiki kötü niyetli insanlarında dikkatini çekerek onlara açık bir hedef oluşmuş oluyor. Hangi sistem daha fazla insan tarafından tercih ediliyorsa, o sistemle uğraşan kötü niyetli gözlerde bir hayli çok oluyor.

Neyse sözü fazla uzatmadan cebimizdeki telefonları hedef alan saldırılardan nasıl korunabiliriz neler yapmalıyız tekrar birşeyler yazma gereği hissediyorum. Ve takipçilerimle bu tespitlerimi birkez daha paylaşmak istiyorum. En azından gözden geçirmenizi rica ederim. Hepimizin ihtiyacı olan bilgiler nede olsa.

Kaynağı belli olmayan yerlerden kesinlikle cihazınıza uygulama yüklemeye kalkmayın. Mutlaka kaynak olsun, kaynak belli olsa bile dikkatlice o kaynağı inceleyin. Güvenilir bir kaynak olduğundan emin olun.

Bir uygulamayı yükleme aşamasına başlamadan önce sizden istediği izinleri mutlaka kontrol edin. Alakasız birçok izin istiyorsa şüphelenin ve gerekirse uygulama yükleme işleminizi iptal edin.

Akıllı telefonunuza “güvenilir” bir koruyucu yazılımı kurun. Bu AVG, Kaspersky, Sophos, Symantec gibi bilindik güvenlik firmalarına ait uygulamalar olmalı. İsmi cismi bilinmeyen uygulamaları telefonunuza korunmak için yüklemeyin.

Kullandığınız işletim sisteminin güncel olmasına dikkat edin, genelde en güvenilir sistem en güncel olan sistemlerdir.

İlginizi Çekebilir;
Akıllı Telefonunuzu Dikkatli Kullanın

Hiç yorum yok: