12 Eylül 2014 Cuma

5 Milyon Gmail Hesabı Nasıl Hacklendi?

Rus hackerların 5 milyona yakın gmail hesabına ait şifreyi kırdığını duymuşsunuzdur. Az bir rakam yok ortada, dile kolay tamı tamına 5 milyon hesaptan bahsediliyor. Bunların içerisinde Türk kullanıcılarına ait gmail hesaplarıda yer alıyor. Peki insanı düşündüren bu kadar çok mail hesabı nasıl oluyorda bu zamanda hala hackerlar tarafından kırılıp internet ortamlarında paylaşıma açılabiliyor.

Açıkcası bunun tek bir sebebi var, oda güvenlik önlemlerine dikkat etmemek ve basit şifrelerle hesaplarımızı yönetmeye çalışmaktır. Sadece gmail için değil, tüm internet hizmetlerini kullanırken şifre başta olmak üzere tüm güvenlik önlemlerini titizlikle araştırmak ve gerekli önlemleri düzenlemek gerekmektedir. Örnek vermek gerekise gmail’de telefon aktivasyonunu ve 2 adımlı doğrulama gibi özellikleri kullanıyorsanız hesabınızın kırılması gibi bir durum söz konusu olamaz.

Hadi biraz daha detaylandırmak için şöyle bir örnek vereyim, kendi gmail hesabımın şifresini kırsalar bile hesabımı kullanarak herhangi bir Google ürününde oturum açamayacaklar. Çünkü oturum açmak istediklerinde telefonuma sms ile bir kod gelecek ve oturumun açılabilmesi için o kodun internet sayfasına girilmesi istenilecektir. Bu durumda şifremi bulmaları hackerlar için hiçbirşey ifade etmeyecektir.

Hiç yorum yok: