30 Eylül 2014 Salı

Yeni Nesil Dronelar Hayatımızı Kolaylaştıracak


Artık hayatımızda Drone’lar diye birşey var. Hayal gücümüzün üretmiş olduğu bu tarz ürünleri artık herkes biliyor. Bildiğiniz gibi insansız hava araçlarının ne denli ciddi bir kullanıma sahip olduğunu az çok şuan hepimiz biliyoruz. Zaten ne varsa bu havacılık sektöründe var. Bir ülkenin savunması o ülkenin hava savunma sanayiine ne kadar önem verdiğiyle alakalı bence. Daha doğrusu askeri silah teknolojilerini kendisinin geliştirip üretebildiğiyle bir şekilde orantılı. Ya sen üretirsin, güçlü olursun. Yada başkalarının ürettiği silahlarla kendini güçlü sanarsın.

Nixie’ ismini alan giyilebilir ürünler arasındaki Drone’lar işte bu teknolojik bir hayal gücünün ürünü. İntel’in düzenlemiş olduğu Make It Wearable (MIW) Challenge isimli yarışmada Nixie, kola takılabilen ama bir bilek manevrasıyla insandan ayrılıp uzaktan fotoğraf ve video çekimi gibi aksiyonları başarabilen bir ürün. Şuan prototip olarak üretilmiş olan bu ürünün özellikle Trekking olarak adlandırılan doğa yürüyüşlerinde insanların faydasına çok yarayacak bir donanım olacağını düşünüyorum. Mesela bir kanyon yürüyüşünde belli bir noktadan sonra ilerlemek için tedirginlik gösteriyor ve risk almak istemiyorsunuz, tamda o sırada Nixie’yi gitmek istediğiniz yere doğru biraz göndererek güzergah hakkında bilgi sahibi olup gerekli önlemleri öncesinden alabilirsiniz.

Bu yenilikçi fikir eğer MIW Challenge birinciliğini kazanırsa intel’den yarım milyon dolar proje fonu alacaklar. Açıkcası giyilebilir olarak tasarlanmış bu ürünün harika bir fikir olduğunu düşünüyorum.Bir bileklik gibi vücudunuzda taşıyorsunuz ve bileklikten bir farkı zaten gözükmüyor. Ancak bir anda kelebek gibi bileğinizden kopup gidiyor ve sizi çekiyor. Yada istediğiniz yerleri. Bu güzel ve faydalı bir çalışma. Hayatı kolaylaştırır.

Hiç yorum yok: