22 Ekim 2014 Çarşamba

Açev'in Mobil Uygulaması "ilk6yıl" Yayına Girdi!


Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın çıkarmış olduğu “ilk6yil” isimli mobil uygulama çok ses getirecek gibi gözüküyor. Tamamen ücretsiz olan ve Android/IOS işletim sistemine sahip telefonlara kurulabilen bu uygulama ile özellikle Anne ve Babalar çocuklarının gelişimiyle ilgili çok faydalı bir kaynağa erişmiş oluyorlar. Bildiğiniz gibi uygulama Google Play ve App Store üzerinden kolaylıkla indirilebiliyor. Topluma ve dünyamıza yararlı bir uygulama olduğu için benim özellikle çok dikkatimi çekti. Çocukların gelişimine, eğitimlerine ve özellikle isminden de anlaşılabileceği gibi ilk 6 yıllık eğitim periyodunda yönlendirici bir rehber niteliğinde.


Kurulumdan sonra uygulamayı açtığınızda çok kolay bir şekilde öncelikle üye oluyorsunuz. Daha sonra karşınıza çocuk ekleme sayfası geliyor, bu sayfaya sahip olduğunuz çocuğunuzun bilgilerini giriyorsunuz. Tabi ki çocuk için fotoğraf ekleme ekranı da unutulmamış. Çocuğunuzun yaşına uygun olarak birkaç günde bir telefonunuza bildiri geliyor ve bu bildirileri okuyarak hem Anne ve Baba bilinçlenmiş oluyor, hem de böylelikle çocuğun gelişimiyle ilgili ebeveynler doğru bir şekilde yönlendirilmiş oluyorlar.

Uygulamada Ana sayfa ekranında bildiriler yer alıyor, bu ekrana gelerek çocuğun yaşına uygun son bildiriler ve istenilirse tüm bildirilere de erişilebiliyor. Albüm kısmında çocuğun fotoğrafları kaydediliyor, favoriler kısmından ise daha sonra okunmak istenen ya da önemli olarak görülen ve böylelikle favorilerime ekle diyerek işaretlenen bildiriler listeleniyor. Ailem kısmında uygulamayı ve kayıtlı çocuk bilgisini yakınlarla (örneğin: Hala, Teyze, Eş) paylaşabiliyorsunuz. Birde unutmadan Takvim ve Boy Kilo ekranlarını da yazmak istiyorum. Çocuğunuzun özel günlerini not alabiliyor ve yaşına uygun olarak boyunu ve kilosunu da takip edebiliyorsunuz.

Uygulama içerisinde çocuğun gelişimine katkı sağlayacak Oyun, sağlık, aklımda, gelişim, iletişim, öneriler ve videolar olmak üzere farklı farklı kategorilerde yüzlerce içerik bulunuyor. Bildiğiniz gibi ilk 6 yıl çocuk gelişimini için çok önemli. Beyin gelişiminin büyük bir bölümü bu dönem içerisinde 4 yaşa kadar tamamlanıyor ve çocuklar konuşmak, kendisini ifade etmek, tuvalet ihtiyacı, yürümek, oyun oynamak gibi birçok şeyi bu yaş aralığında kazanıyor ya da öğreniyor. Böylesine değerli bir dönemde ebeveynler bu uygulamayla altın değerinde öneriler ve bilgilerden yararlanabiliyorlar.


Türkiye Vodafone Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın katkılarıyla hazırlanmış olan bu uygulamayı tüm anne ve babalara öneriyorum. Ücretsiz olarak böyle güzel ve topluma faydalı bir uygulamayı kullanımımıza sundukları içinde katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sizde ilk6yıl'ı indirebilir ve sevdiklerinizle paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Uygulamayı Google Play'den indirmek için: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bos4apps.ilk6yil&hl=tr

Web Sitesi: http://ilk6yil.org/

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Uygulama güzel, akrabalardan birkaç kişinin telefonuna bile kurdum. Tşkler

Adsız dedi ki...

AÇEV'in bu uygulamasını bende indirdim ve çok memnunum. Herkese tavsiye ederim, ücretsiz olarak indirilebiliyor. Telefona kolaylıkla kurulabiliyor, fazla yer kaplamıyor.

Hakan Rapoğlu dedi ki...

Yorumlar için teşekkür ederim, Uygulamayı bende kurup detaylı olarak inceledim. Gerçekten akıllı telefonu olan etrafımdaki tüm anne babalara bu uygulamayı tavsiye edip telefonlarına kurulum yapıyorum. :)

Çocukların ilk 6 yıl'ı gerçekten çok ama çok önemli.

Adsız dedi ki...

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın başka mobil uygulaması varmı. İlk6yıl gibi farklı uygulamaları bulunuyor mu acaba? Biliyor musunuz.

Hakan Rapoğlu dedi ki...

Merhabalar,

Bildiğim kadarıyla "ilk6yıl" AÇEV'in ilk mobil uygulaması. Başka mobil uygulaması şuan yok diye biliyorum.

Adsız dedi ki...

https://itunes.apple.com/tr/app/ilk6y-l/id916806584?ls=1&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bos4apps.ilk6yil&hl=tr

Adsız dedi ki...

Hakancım kalemine sağlık, çok güzel yazmışsın :)