7 Ekim 2014 Salı

HP İki Farklı Firma Olarak Devam Edecek


Dünya devi HP, artık iki farklı firma olarak hayatına devam edecek. Yapmış oldukları bir açıklama ile Hewlett-Packard Enterprise ismindeki firmanın sunucu, donanım, veri tabanı gibi yazılımsal işlerle, HP Inc isimli firmanın ise kişisel bilgisayarlar -yani evlerimizde kullandığımız bilgisayar ürünleri- ile yazıcı ürünleri üzerine yoğunlaşacak.

Hp donanım konusunda olduğu kadar yazılım konusunda da başarılı bir firma, ancak benim bildiğim kadarıyla donanım üzerine sektörde çok ağırlığı olan bir isim. Profesyonel bilgisayar ürünlerinden, kişisel bilgisayar ve yazıcılara kadar tüm ürünlerini biliyor ve kullanıyoruz. Böyle bir ayrılma kararını almalarının altında tabi ki stratejik kararlarında etkisi olmuştur. Boş yere böyle bir karar almamışlardır, ancak tam olarak ayrılma işlemi Ekim 2015 tarihinde tamamlanacakmış.

Firma için alınan bu kararın hayırlı olmasını ve firma standartlarını bir üst seviyeye çıkartarak insanlara daha faydalı ürünler sunabilmesini diliyorum. Umarım çok daha iyi noktalara gelecek sektördeki üstünlüklerini korumaya devam ederler.

Hiç yorum yok: