5 Ocak 2015 Pazartesi

Bence Bloglar Herkes İçindir


BlogHocam’da son okuduğum bir makalede hali hazırda aktif olarak işleyen blogların “bloggerlar” için mi yoksa “Halk” için mi olduğu inceleniyordu. Liveaplus.com blogunun sahibi tarafından kaleme alınan bu makalede bir blogger’ın aslında nelerle karşılaştığı, amatörce bu işe nasıl başlanıldığı ve ne gibi engellerin aşıldığı inceleniyor. Aslında kısacası bu zamana kadar blog açan, sabırla bloguna sahip çıkan tüm blogger’ların internetteki hayatlarına bir ışık tutuyor.

Biliyorsunuz, blog açma nedenlerimizin en çok başında gelen etken “para kazanma” isteğidir. Aslında bunu düzeltmek gerekirse “kolay yoldan para kazanma” yapmamız gerekecektir. Çoğumuz blogları para kazanma isteği üzerine kurmuşuzdur, bir kısmımız sabırla ve inançla yoluna devam edip başarıya ulaşabilmişken, bir kısmımız da türlü kısa yolları, kopya içerikleri yada özgün içerik olduğu halde başarıya bir türlü ulaşamamıştır.

Bu blog açma, blogu yükseltme, içerik oluşturma, siteyi yönetme, platform tercihi, kitle, ziyaretçi sayısı, seo, tasarım, reklam gibi bir çok faktörü içerisinde barındıran süreçte gerçekten başarılı olabilmenin en birinci kuralı “sabırlı” bir şekilde yolumuza devam edebilmektir.

Bende bu amatör, acemi, hiçte profesyönel olmayan bir blogger olarak sabırlı olmam gerektiğini tüm gerçekliğiyle biliyorum ve 4-5 yıldır blog yazmaya devam ediyorum. Sandığınız gibi para kazanma fırsatım olmadı, bu zamana kadar hiç ödeme alamadım. Ancak biliyorum ki zamanla oda olacak. Bunun için hırslı değilim, ancak sabır göstererek yazmaya devam etmek istiyorum.

Hiç yorum yok: