11 Şubat 2015 Çarşamba

Twitter'a Yapılan İsteklerde Artış Var


Twitter sosyal ağ platformunun üst düzey bürokratlar, sanatçılar ve akademisyenler ile basın mensupları tarafından sıklıkla kullanılıyor olması platform üzerinde ki sanal çatışmalarında dozunu arttırmış oldu. Herkes twitter’da ve kendi düşüncelerini aktarıyor, düşüncesini aktaran kişilerle ilgili yorum yapıyor. Bazen didişmeler yaşanıyor, bazen tatlı atışmalara şahit oluyoruz. Çok fazla dikkatleri üzerine çeken bir ağ olduğu için devletler tarafından da belli isteklerin gerçekleştirildiği bir sosyal kurum haline dönüşüyor.

Küfür ve hakaret gibi içeriklerle sanal bile olsa yanlış yapan kişilerin elbette ki hesaplarının kapatılması gibi cezalara mahkum edilmesi çok doğal. Eğer öyle olmasaydı işin suyu çok çıkardı ve bir müddet sonra kontrol tamamen elden gideceği için en etkili çözüm olarak twitter’ın tamamen kapatılması gündeme gelirdi. (Engellenmesi)

Twitter hesaplarına yönelik devletlerden gelen istekler yada talepler doğrultusunda son yılda %40 oranında bir artış gelmiş. Bu artış oranının içerisinde Türkiye’nin de istekleriyle bir payı olduğunu belirtmekte fayda var. Nitekim ülkemizde son yıllarda yaşanılan huzursuzlukların twitter’a yapılan isteklere bile yansıması pek dahi normal karşılanmalı.

5 yorum:

Yunus dedi ki...

twitter a alıştık artık o olmadan düşünemiyorum

Dinçer dedi ki...

Seçim yaklaştıkça twitter kullanımı daha yoğun olacak...

mumin dedi ki...

tercihen facebook twittere göre daha çok istek alıyor

Ayberk Kalender dedi ki...

Twitter hayatımızın bir parçası olmuş durumda.O olmadan asla diyoruz...

mehmet can dedi ki...

en çok kullanılan sosya meya sitelerinden biride şüphesizki twitterdir. Öğrencisinden, öğretmenine, milletvekilinden sanatçısına, memurundan başbakanına kadar herkes kullanıyor.