12 Mart 2015 Perşembe

2015 Yılının İcatları Neler Olacak?

Yeni İcatlar

Birçok teknolojik gelişimin yaşanacağı 2015 yılı içinde piyasamızda olacak ürünler bulunuyor. İnsansız uçan hava araçlarından teknolojinin son harikası olan cep telefonlarına kadar olan bir sürü üründe bu sene içinde insanların kullanımına sunulacak. Sadece yeni ürünler değil elimizdeki bazı ürünlerin yeni yazılımları, servis ve çözümleri de içinde bulunduğumuz sene içinde karşımızda olacak.

İşte bu ürünlerden olan giyilebilir teknoloji de denen saat, gözlük ve diğer aksesuarlarımız. 2014 yılı içinde başlayan bu teknoloji ile spor yaparken alınacak değerlerden yürürken yaktığımız enerji ve yağ oranlarını gösteren saatlerimiz olacak. Gözlüklerimizde gece yürüyüşünde gündüz gibi aydınlık görme tekniği olacak. Ayrıca bilgisayar kullanıcıları için Windows tarafından hazırlanan Windows 10, 2015 senesi içinde hazır olacak ve sunulacak. Windows 7 ve 8 den ayrılan yönleriyle başlangıç menüsü yenilenerek kullanıcının yararına olan programlarla entegre halinde yeniden tasarlanmış.

Ayrıca kendi aralarında haberleşen akıllı ev cihazlarımızda geliyor. Her işimizi kolaylaştıracak olan bu elektronik cihazların nesnelerin interneti teknolojisiyle geliştirilmesi gerçekleşecek. Ülkemizde henüz yaygın olmayan ve 2015 yılında yaygınlaşması da beklenen yeni teknolojinin 3D Yazıcılar olacağı da söyleyebiliriz. Standart haline gelen cihazların akıllı olması 2015 yılı içinde geliştirilmiş teknoloji ile daha da yaygınlaşacak. Hayatımıza girecek olan akıllı cihazlar otomobiller, çamaşır makineleri, buzdolapları, elektrikli süpürgeler olacak. Sanal dünyamızda da çok gelişecek cep telefonları bu sene üretilecek teknolojiler arasında bulunuyor.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

Cisco Internet of Everything diyor. Yani her şeyin interneti. Bir gün gelecek canlı cansız her şey internete bağlı olacak.