25 Mart 2015 Çarşamba

e-Crime Türkiye 2015 Konferansı Notlarım

E-Suç ve Bilgi Güvenliği

Türkiye’de bilgi güvenliği denildiği zaman akla ilk gelen etkinliklerden birisi olan e-Crime konferansına dün sektörden yakın bir arkadaşım ve aynı zamanda akrabam olan Erdem abimle birlikte katıldım. Kendisi de bir şirkette IT yöneticisi olarak çalışmakta. Ayrıca sektörün çekirdekten yetişme personellerinden birisi olduğu için gayet tecrübeli.

e-Crime konferansı bu yılda İstanbul Hilton hotel’inde gerçekleştirildi. Etkinlikte BGA’dan Hüzeyfe Önal, Takasbank, ING bank ve hepsiburada.com gibi sektörde yer alan büyük firmalardan güvenlik uzmanları ve yöneticileri sunumlarını gerçekleştirdiler. Etkinlik alanı bir konferans için oldukça başarılı olduğu için olumsuz bir şey söylemek neredeyse imkansız, yemekler ve ikramlar Hilton hotel’ine yakışır düzeydeydi.

Etkinlik alanında ayrıca PhishME, sysmturk, WhiteHatF5 gibi güvenlik çözümleri üreten firmalarında sunumlarını izleyerek standlarında ürünleri hakkında bilgi alma fırsatımız oldu. Ne kadar çok istememize rağmen konferans sonunda yapılan çekilişlerde tablet ve power bank cihazlarını kaçırdığımızı söylemeden edemeyeceğim.

Konferansın ana konusu bence “Tehdit İstihbaratı” oldu. Kendime çok şey kattığımı düşündüğüm bu bilgi ile farklı bir bakış açısına sahip olduğumu dile getirebilirim. Bu konuyla ilgili daha detaylı bir makale yazıp takipçilerimle de paylaşmayı düşünüyorum. Tehdit İstihbaratı ve CryptoLocker virüsüyle ilgilide konferansta bilgiler verildi. Bir sonraki konferansta görüşmek dileğiyle.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

CryptoLocker çok firmayı mağdur etti. Güvenlik donanım ve yazlımlarından çok son kullanıcının bilinçlendirilmesi önemli.