7 Mart 2015 Cumartesi

Helpdesk Elemanı Olmak İçin Ne Okumak Lazım?

IT HelpDesk


Bilgi teknolojileri alanının en önemli kadrolarını tahmin edebileceğiniz gibi Helpdesk personelleri oluşturmaktadır. Bunun nedeni de alt yapıyı yöneten asıl kişilerin Helpdesk elemanlarının olmasıdır. Bunu daha önce ki makalelerim de çok detaylı bir şekilde sizlere açıklamıştım. Helpdesk personelleri belki bir organizasyon şemasının alt kısımlarında yer alıyor olabilir, ancak bu yapmış olduğu işin önemini ve ciddiyetini asla etkilemez.

Bir helpdesk personeline milyon dolarlık şirketin patronuna ait laptop'u teslim edebilir, bilgilerinizi güvenli bir şekilde kendisine bırakabilir, bilgisayarınızdaki bir problemi çözmesini, yada sizin istemiş olduğunuz bir hizmeti gerçekleştirmesini bekleyebilirsiniz. Örneğin bilgisayarınıza yazıcı tanımlaması yapmak için yada mailinizde arşivleme işlemi yapmak için size yardımcı olabilir. Bu ve benzeri bir çok işlem için bilgisayarınızı kendisine gözünüz kapalı bir şekilde teslim eder ve hatta şifrenizi bile güvenerek verebilirsiniz. İşte tam da burada helpdesk personelinin ne kadar önemli bir işle meşgul olduğu ortaya çıkıyor. Bu konuyu daha sonra detaylı bir şekilde tekrar ele alacağım ancak şimdilik burada bırakmak istiyorum. Asıl konumuz olan "okumak" meselesine dönerek yazımızın geri kalan kısmına doğru devam edelim.

Bir şirkette helpdesk personeli olarak çalışabilmek için üniversite mezunu olmak şart değildir. Bu işi yapmak için bilgisayara meraklı olmak, işletim sistemi kurabilmek, bilgisayarı virüs bulaştırmadan kullanma yeteneğine sahip olmak, interneti aktif kullanmak, biraz donanım ve biraz da yazılımlara ilgili olmak bence yeterlidir. Aslında düz lise mezunu bile olsanız bu mesleğe başlayabilirsiniz. Çünkü okul işin farklı bir boyutunu oluşturuyor, bu iş için şart değildir. Amma ve lakin okulunu okumakta elbette bitiren kişi için her zaman bir artı olacaktır. Mesela bilgisayar programcılığı bölümünü bitirmek en azından bu iş için harika bir özelliktir bana göre. Çünkü ön lisans diploması alarak hem lisans yolunuzu açabilir, hemde biraz yazılım bilgilerinizi de pekiştirerek ileride kendinizi farklı alanlara kaydırabilmek için gerekli fırsatları kovalayabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse helpdesk elemanı olmak için üniversite şart değildir, ancak kariyerinizin sürekliliği ve daha iyi noktalara gelebilmek için okul okumanın çok önemli bir unsur olduğunu da buradan tekrar sizlerle paylaşıyorum.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

Bir yerde IT elemanlarına kurs veriyordum. Büyük bir firmada çalışan 3 kişiden 2 si işletme fakültesi mezunuydu. Bilişim ilgi işi. İlgisi olanın bilgisi olur.