21 Mart 2015 Cumartesi

HelpDesk Elemanında Bulunması Gereken Özellikler

HelpDesk

HelpDesk elemanları işleri gereğince iletişim yeteneklerini geliştirmek ve telaffuz konusunda ki eksikliklerini gidermek zorundadırlar. Çünkü bir bilgisayarda yaşanılan problemin ya da probleme ait çözümün kademeli tüm aşamalarında telaffuz ve iletişim yöntemleri kullanılmaktadır.

Bir bilgisayar kullanıcısının yaşadığı problem size yanlış aktarılmış olabilir. Siz problemi incelemeden sadece bildirilmiş olan mesajla birlikte işe başlayamazsınız. Örnek vermek gerekirse bilgisayarının yavaş olduğunu, işlerini yapmakta zorluk çektiğini söyleyen bir personelin sadece şikayetlerinden yola çıkarak bilgisayarını değiştiremezsiniz. Bu sizin iletişim kanallarını kullanmıyor olmanızdan kaynaklanan bir problem olarak ortada kalır.

Gelen şikayetler yazılı metin haricinde sesli olarak dinlenmeli ve problemin tam olarak ne olduğu iyi bir şekilde anlaşılmalıdır. Bilgisayarının yavaş olduğunu söyleyen bir çalışan aslında mail kutusunda problem yaşadığından bu davranışı sergiliyor olabilir. Gelen şikayet içeriklerini (Ticket kayıtlarını) ve sesli iletişim yöntemlerinden sonra problemi birebir deneyimleyerek gerçekliğini kontrol etmelisiniz. Maillerinin yavaş çalıştığını söyleyen bir kullanıcı aslında göndermekte zorluk çektiği bir mail ekinden dolayı böyle bir tavır sergiliyor olabilir.

Bilgisayar okur yazarlığı bu işte çok önemli bir rol almaktadır. Şirketinizde ki çalışanların bilgisayar okur yazarlık oranına göre sizinde çalışmalarınız etkilenecektir. Bazen çok basit problemlerle karşı karşıya kalabilir. Aynı şekilde çözemediğiniz problemleri de deneyimliyor olabilir siniz. Eğer aşırı derecede basit problemlerin sıklıkla size geldiğini görüyorsanız şirketinizde ki çalışanlara eğitim verebileceğiniz gibi ayrıca şirket dışarısına özel IT eğitimlerine de katılmalarını destekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: