12 Mart 2015 Perşembe

PS4 Teknolojilerine Kısa Bir Bakış

Oyun Konsolu

Dünya oyun konsolunda ilk sırada bulunan Sony, Tüm dünyada ürettiği PS4 oyun konsolunun 20 milyon satış rakamını geride bıraktığını açıkladı. 2014 yılı içinde 20 milyon satış rakamını geçen PS4 teknolojisine sahip oyun konsolunun 2015 yılını da büyük bir başarıyla diğer firmalara ait oyun konsollarının önünde bitireceğinden bahsediliyor.

Sony CEO’su tarafından yapılan açıklama ile 2015 senesinde yaygınlaşan akıllı telefonlardaki online oyunlar sebebiyle satışlarında gerileme olmaması için PS4 oyun konsollarının da yenilenen teknoloji ile desteklendiğini açıkladı. Kendileri için büyük tehlike olan akıllı telefonlar ve diğer oyun konsolları ile yarışmanın zorluklarından bahseden Sony CEO’su kendi oyun konsollarının teknolojiye göre yeniden dizayn edildiğini ve satışların yeniden hızlandığını ve 2015 senesini de 2014 senesindeki gibi rekor düzeyde satışla kapamayı düşündüklerini söyledi.

Sony firması senelerdir süren başarılarının satış rakamlarına yansıdığını ve 2016 yılı içinde Project Morpheus isminde görsel gerçeklik başlığı altında bir sunum yapmayı da planlıyor. Ayrıca kendilerine gelen satış rakamlarında Sony tarafından piyasada olan PS4 ile aynı zamanda piyasaya çıkan ve Microsoft tarafından üretilmiş olan Xbox One oyun konsolunun ise satış rakamının 10 milyon civarında olduğunu belirtiyor. Bu rakamın kendi ürünleriyle arasındaki farkın bu kadar çok olmasını da PS4 oyun konsollarında bulunan akıllı telefonlardaki oyun çeşitliliğinin aynısının entegre edilmesiyle birlikte yeniden tasarlanarak teknolojik bakımdan üstün bir oyun konsolu haline getirildiğini açıkladı.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

Her ne kadar tablet ve telefonda oyun oynama yaygınlaşsa da konsol ölmez. Atarinin ölmediği bu dünyada hem de.