25 Mart 2015 Çarşamba

Windows 10 Hakkında Ki Kısa Notlarım

Windows 10 Microsoft

Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenen bir Windows 10 etkinliğine katıldım, bu etkinlikten yola çıkarak küçük bir not aktarmak istiyorum, gözlemlerim ve aklımda kalanlarla kısaca sizlere Windows 10 hakkında bilgi vermeyi planlıyorum.

Öncelikle Windows 10 semineri çok başarılı geçti, dedikleri kadar yenilikçi bir işletim sistemi ile geliyorlar. Başlat menüsü, çoklu masaüstü, metronun tercih edilebilir kullanılması, gelişmiş kişisel asistan motoru gibi son kullanıcının hoşuna gidecek değişikliklerin yanı sıra kurumsal anlamda güvenlik alt yapısında çok güzel özellikler getiriyorlar. Örneğin kurumsal dosya paylaşımı (belgeyi kurumsal olarak save etme RMS mantığı), Filtreli VPN sistemi (örn. Uygulamaya özel vpn kullanımı), Her bir domain user’ını sadece tek bir bilgisayarda çalışacak şekilde ayarlama, bilgisayara iki seviyeli şifre ile giriş yapabilme (örn. Hem şifre ve akıllı telefonla sync olan sertifika ile giriş yapma) gibi bir çok güvenlik seçenekleri gelicek.

Ayrıca standart güvenlik paketlerine gelen güncelleştirmelerin yanı sıra her dört ayda bir yeni bir işletim sistemi sürümünü yayınlayacaklarmış. Bu sürüm güvenlik paketlerinden ziyade ve önceki windows güncelleştirmelerinden farklı olarak işletim sistemine ek özellikler getirilebilecek. Mesela windows’u güncelleştirerek işletim sistemine yep yeni bir özellik kazandırılabilecek, yada ek bir uygulama gelebilecek. Windows 10 ile birlikte yeni bir dönem açıyorlar, tablet, telefon, notebook pc windows 10 ile çalışabilecek.

Hololens teknolojiside Windows 10 ile birlikte geliştiriliyor, onunda piyasaya çıkmasıyla beraber etkileşimli bir kullanım ortaya çıkmış olacak. Eylül-Ekim gibi lansmanı yapılacak bu sene piyasaya çıkarılır bu ürün. Ayrıca son kullanıcılar win7 ve üzeri sistemlerini ücretsiz upgrade edebilecekler. Ama bir yıl sonra lisans bedelini almaları gerecek.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

bir yıl sonra lisans bedeli almaları gerekecek yazmışsınız. Ben bedava olabilceğini okumuştum.