8 Nisan 2015 Çarşamba

Bir Teknik Servis Ne Kadar Hızlı Olabilir?

Discovery

Müşteri memnuniyeti bir ürünün sürekliliği için olmazsa olmaz bir unsurdur. General Mobile ve Telpa ile yaşadığım son olayda müşteri memnuniyetinin ne kadar iyi olabileceğine bizzat şahit oldum ve deneyimledim. Elektronik cihazlarla ilgili yaptığımız alışverişlerde aklımıza takılan en büyük sorulardan biriside teknik servis desteğinin olup olmaması, yada teknik servis hizmetlerinin o ürünle ilgili hangi kalitede olduğudur. Ülkemizde özellikle bu tarz kriterlere marka bazında çok yaklaşıldığını ve bu kriterlerin ürünlerin geleceklerini belirlediğini düşünüyorum. Bugün yaşadığım bir olayı ve süreci kısaca sizlerle paylaşmak ve deneyimimi aktarmak istiyorum.

Kullanmış olduğum General Mobile Discovery telefonumun ekranında sararma meydana gelmişti ve güç tuşunda da sıkıntılar oluşmuştu. Bu sebeple garantisi de devam ettiği için servise götürüp yaptırmak istedim. Ekranda oluşan sarartı özellikle beni çok rahatsız etmeye başlamıştı. İşten çıkıp öğle yemeğine doğru gittiğimde Telpa'nın profilo alışveriş merkezindeki teknik servis bölümüne gittim. Cihaz teslim etmek için sıra numarası alarak bekledim ve bir iki dakika içerisinde cihazımı teslim ettikten sonra yemek yemeye geçtim. Aslında bir telefonu ne kadar hızlı tamir ettirebilirim diye düşündüğümde aklıma en az yarım gün yada bir günlük bir süre geliyordu. Ancak bugün yaşadığım olayda gerçekten büyük bir başarı ve müşteri memnuniyetini deneyimledim.

Ben yemek yedikten sonra tekrar servis kısmına gittim ve bu seferde cihaz teslim almak için sıra numarası aldım. Ancak numara almadan önce ortamda bulunan Samsung televizyon üzerinden kendi ismimi takip ettim ve cihazımın teslimata hazır olmasını bekledim. O bölüme konumlandırmış oldukları bir ekranla müşterilerin anlık olarak telefonlarının durumlarını kontrol etmelerini sağlamışlar. İlgili ekranda müşterinin ismi, telefonu ne durumda, hangi aşamada ve hangi teknisyen ilgileniyor gibi bir takım bilgiler yer alıyor. Ürünüm hazır hale geldiğinde numaramı alıp sıraya geçmiş oldum ve hemen telefonumu alarak çıktım. Ekranı sıfırıyla değiştirilmiş ve yazılımı da güncellenerek bana verilmiş oldu. Telpa'ya çok teşekkürler, gerçekten de bir saat içerisinde telefonumu tamir ettirip geri alabildim. Bu bence çok hızlı ve başarılı bir iş.

Hiç yorum yok: