18 Nisan 2015 Cumartesi

Youtube Üzerinden "Doğru Yollarla" Para Kazanma Teknikleri

Video Yükleyerek Para Kazanma

Youtube üzerinden para kazanma konusuyla ilgili bir çok farklı mecrada ki paylaşımları inceledim. Bir çok makale ve video izledim. Merak edenler varsa, ben "Youtube" üzerinden para kazanmak istiyorum diyenler ya da "Youtube" işine yeni girmeyi düşünüyorum ne tavsiye edenlersiniz diyenleriniz varsa işte size bir makale. Ayrıca aklınızdaki en basit olan ama cevabını bir türlü bulamadığınız sorulara bir yanıt niteliğinde. Onlarca video ve onlarca döküman, pdf, makale ve benzeri materyallerin incelenip, araştırılıp bir güzel süzülerek sizler için hazırlandı. Deyim oradaysa suyunun suyunun suyunu sizler için çıkardım. Zahmet olacak ama okuyup yorumda bırakırsanız bende mutlu olurum, makalemin okunduğunu bilmek isterim.

Youtube üzerinden para kazanabilmeniz için bir Gmail hesabınız, Adsense hesabını ve tabi ki de en az bir Youtube kanalı ile işe başlamanız gerekiyor. Bakın bu adımlar çok zor konulardan oluşmuyor, en basit bir internet kullanıcısı yada internet işleriyle yeni yeni haşır neşir olan bir webmaster bile bu mevzuları aşacaktır. Youtube üzerinden karanlık yollarla para kazanan ve bu yolla büyük hayallerin peşine düşen bir "sürü" insan bulunuyor. Yaptıkları şey ise basit; Youtube'a yüklenmemiş videoları bulmak ve bunları Youtube'a yükleyen ilk kişi olmak. Bazıları da bot programlar yazdırarak farklı kanal ve sitelerden otomatik olarak video çekip, bunların görüntüsü ve renkleriyle hatta sesleriyle oynayıp video üzerinde değişiklikler yapıp kendilerince "özgünleştirerek" videoları kendi kanallarına yüklüyorlar. Şimdi bunları ben neden anlattım? Çünkü en başından söylemek istiyorum ki bu yukarıda ki paragrafta dediğim yöntemler gibi bence "gereksiz" işlerle uğraşacaksanız bu makaleyi burada okumaya son verin ve zamanınızı boşa harcamayın. Çünkü benim anlatacağım yöntemler tamamen doğal, hiç bir şekilde "sahtekarlık" ve "kolaya kaçma" yöntemleri hatta "emek çalma" işleri olmayacaktır. Yer internet bile olsa bahsi geçen işin bir ucu gerçek paraya dokunuyor, ve bir para uğruna insanların emeklerini çalmaya, hırsızlık yapmaya hiç lüzum yok diye düşünüyorum.

İnternetin en önemli gereksinimi "özgün içerik" ihtiyacıdır. Google'ın ve Youtube'un gözünde özgün içeriğin değeri bir başkadır. Bilirsiniz, içerik her zaman kraldır diye bir söz bile vardır. Youtube ile para kazanma konusu kısaca özgün videolarla birlikte ortaya çıkabilecek bir unsurdur. Mevzu çok basit, kendi videolarınızı üreteceksiniz ve kendi açmış olduğunuz kanala bu videoları yükleyeceksiniz. Dolayısıyla en çok önemli olan konuyu çözmüş olacaksınız. Özgün video üretme konusunu çözdüğünüze göre geriye videolarınızın izlenme oranını arttırmak olacaktır. Bu işte ki en önemli konu "özgün video üretme" konusudur. Gerisi ufak tefek "püf" noktarından oluşmaktadır. Buraya kadar yazdıklarımdan anlayabileceğiniz gibi Youtube üzerinden para kazanmak için kendi videolarınızı üreteceksiniz ve bunları Youtube'a yükleyen ilk kişi siz olacaksınız. Bu altın değerindeki bilgileride aldığınıza ve anladığınıza göre sizlere madde madde püf noktalarını aktarıyorum. Umarım video içerik üreterek Youtube işine yeni girecek olanlara faydalı olabilecek bir yazıyı sunmuş olurum.

Youtube İşine Girmek İsteyenlere Püf Noktalar

  • Youtube kanalınız için bir kanal logosu bulun, yada yaptırın.
  • Kanal resminizi de güzel bir şekilde tasarlayın, asla boş bırakmayın. Eğer tasarım bilginiz yoksa bir arkadaşınızdan ya da makul ücretle bu işi yapanlardan hizmet satın alın.
  • Videolarınızı yüklerken video başlıklarını da özgün girmeye çalışın.
  • Yüklediğiniz videolara bir makalenin ilk paragrafına yazı yazıyormuş gibi metin girmeye çalışın. Bu metinlerde özgün ve sadece video altında yayınladığınız yazılar olsun.
  • Youtube kanalınız Türkçe yayın yapıyorsa video etiketlerini de mümkün mertebe Türkçe girin, yeterli düzeyde her videonuza mutlaka etiket girişi yapın.
  • Videolarınızın kalitesi mümkünde HD olsun. İlerleyen zamanlarda HD olmayan videoların listelerden düştüğünü bile görebiliriz. Şimdiden önleminizi alın.
  • Kanalınıza paralel videolarınız hakkında makale yazabileceğiniz çok sık olmasa da arada bir yayın yapacağınız bir paravan blog açın ve burada da videolarınızı yayınlayıp özgün metinlerle ziyaretçilerin okumasına sunun.
  • Videolarınızın içine logo, yazı gibi eklemeler yapın bunun için kullanılabilecek çok fazla video düzenleme programları mevcut. Camtasia ve Movie Maker bunlara örnek verilebilir.
  • Kanalın sahibi Google Plus ile ziyareti yüksek makul videolara arada bir yorum bırakın.
  • Sosyal medya ve pazarlama tekniklerinden zamanı geldiğinde yararlanmayı mutlaka düşünün, gerekirse reklam hizmeti satın alın. İnsanların görebileceği, kanalınızı ziyaret edebileceği platformları araştırıp buralardan trafik çekmeye çalışın. (Örneğin 1 milyon takipçisi olan bir facebook sayfasından reklam satın alın)
  • Özgün içerik bulma konusunu fazla düşünmeyin, seyahat ediyorsanız etrafı, yolu, dağları çekin, bir yerleri çekin, kendi animasyonlarınızı hazırlayın, varsa teknik bilginiz insanlara video eğitimler hazırlayın (bilgisayarın ekranının videosunu kaydederek), yapılabilecek bir çok konu var, bu ve benzeri örneklerden yola çıkarak mutlaka kendi emeğiniz ile üretebileceğiniz bir fikir aklınıza gelecektir. Kameranın karşısına geçip konuşan, bilgiler aktaran insanların kanalları bile zamanında bulunmuş en parlak fikirlerdi. Yeni bir fikirde siz bulabilirsiniz, eğer bulamazsanız mevcut fikirler üzerinden kendi özgün videolarınızı üreterek bu işe başlayabilirsiniz.
Zaman içerisinde kanalınızın abone sayısı ve izlenme oranı artış gösterecek ve günde binlerce tekil izlenme değerlerine ulaşabileceksinizdir. Bu sayede izlenme oranlarına göre video içerisine eklenen reklamlardan da makul düzeyde gelirde elde etmeye başlayacaksınız. Burada elde edilen gelirler Youtube kanalınıza bağladığınız Adsense hesabınıza otomatik olarak aktarılır sadece Adsense hesabınızı bağlamanız yeterlidir, gerisinde bir şey kalmıyor. Umarım faydalı olabilecek bir yazı olmuştur, ne zamandır yazmayı düşünüyordum, sonunda yazdım ve şimdi yayında.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

Çok faydalı bilgiler. Ama sonuç almak için sabırlı olmak gerekir bence. Kolay gelsin.