17 Haziran 2015 Çarşamba

3D Print Expo Etkinliği Hakkında

3D Print Expo Turkey
3D yazıcılarla ilgili sanıyorum ki Ülkemiz de ilk defa düzenlenmiş olan bir etkinliğe katılma fırsatım oldu. Etkinlikte 3D yazıcı satış ve desteğini yapan firmaların neredeyse tamamı kendi standlarıyla birlikte etkinlik alanında yer aldılar. Firmalar üretmiş oldukları prototip ürünlerle birlikte etkinliği renklendirirken bazı firmalarda 3D yazıcılar ile prototip ürünleri yazarak misafirlere görsel bir şölen sundular.

3D yazıcılar hayatımızı çok kolaylaştıran, ürün üretiminin son kullanıcı ortamına kadar indirgenmesini sağlayan ileri teknoloji cihazlardır. Artık bu ürünlerle protezlerden kişisel oyuncaklara, hatta bilgisayarına yedek parça bile yazdıran insanlar bulunuyor. Güzel olan yanı her ne olursa olsun bilgisayar ekranında hayal edilmiş ve çizgilerle görselliğe kavuşturulmuş bir ürünün somut halini de görebiliyor olmak. Bu üreticilerden son kullanıcılara kadar herkes için büyük bir avantaj.

Bir ürünün seri üretimine geçmeden önce demosuna bakmak, prototipini incelemek her zaman avantaj sağlar. İşte 3D yazıcılar ile birlikte bunları  yapmak artık çok kolay. Harbiye müzesinde gerçekleştirilen bu etkinliğin önümüzde ki yıl artan bir katılımla tekrar etmesini umuyorum. 3D Print Expo Turkey 2016 etkinliğinde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok: