15 Mayıs 2017 Pazartesi

Giyilebilir Teknolojilerdeki Yeni Trendler

Aslında her şey, akıllı telefonlar ve tabletlerin hayatımızda aktif rol oynaması ile başladı. Teknolojinin bu kadar çok göz önünde olduğu son 20 yıllık dönemde, ciddi anlamda önemli atılımlar yapıldı. İnsanlar teknolojik cihazların internet bağlantıları ile beraber günlük hayatın her anında olmasını çok sevdiler. Bundan dolayı da gelişim hiç duraksamadı. Son günlerde ise herkesin dilinde "giyilebilir teknoloji" kavramı var. Gözlükler, ayakkabılar ve daha pek çok farklı örnekler ile giyilebilir teknoloji kavramı açıklanabilir. İçinde bulunduğumuz 2017 yılından önümüzdeki günlere bakacak olursak, bu alandaki trendleri inceleme şansına da sahip olabiliriz.

Akıllı Gözlükler; İlk geliştirilen giyilebilir teknoloji örneklerinden birisi akıllı gözlükler olsa da, bu tarz ürünlerde halen gelişim ve uygulama anlamında yenilikler yapılmaktadır. Akıllı gözlükler ile çeşitli işlemlerin yapılabildiği, görüntü üzerine yansıtılan çeşitli dijital yazı ya da görsellerin kullanıcının işlem yapabilecek hale getirildiği fark edilebilir. Google gibi sektörün dev isimleri bu ürünler üzerinde halen çalışmaktadır. Akıllı telefonlar ile bağlantı kurularak tek merkezden farklı cihazlara erişimin sağlanması gibi özellikler de yine bu ürünler bazında değerlendirilebilir.

Akıllı Spor Ayakkabılar; Facebook profillerinde şu sıralar insanların ne kadar koştukları, nereden nereye gittikleri gibi bilgileri görmek mümkün. Spor yaparken kilometre sayan, kullanıcıya ilgi çekici bilgiler veren bu ayakkabılar yeni sezonlarda da ayaklarda olmaya devam edecek. Sosyal medya üzerinden veri paylaşımı olayı ise tam anlamı ile işin daha enteresan bir hal almasını sağlıyor.

Sağlık için Ölçüm Aparatlı Aksesuarlar; Yürüyüş sırasında nabız değerlerini veren, daha farklı ölçümler yapabilen nitelikli aksesuarlar da giyilebilir teknolojiler arasında dikkat çeker. İnsanların daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için ölçüm değerlerine fazlası ile dikkat ettikleri günümüzde, farklı ortamlarda bünye tepkilerini görebilmek adına kullanılan bu aksesuarların ciddi anlamda faydalı olduğu da görülebilir. Yeni trend olarak dirseklik ya da kıyafet biçimini alan bu teknolojilerden istifade edilebilir.

2000'li yılları hayal ederken bu kadar da yenilikçi ürünler elbette ki akıllara gelmemiş olabilirdi. Ancak günümüzde görüyoruz ki asker kıyafetlerinden sporcu aksesuarlarına kadar her alanda giyilebilir teknoloji etkilerini görmek son derece mümkün.

Hiç yorum yok: