15 Mayıs 2017 Pazartesi

Youtuber Olmak İçin Neler Lazım?

Son yılların en çok dikkat çeken işleri arasında sosyal medya fenomenliğinden para kazanmak var. Özellikle de Twitter ve Youtube gibi sitelerde bunu profesyonel olarak yapan ve hem keyif alıp hem de para kazanan çok sayıda insandan söz etmek mümkün… Gençlerin büyük bir hevesle başlamak istediği Youtuber'lık için ise temel bazı ihtiyaçları karşılamak yetiyor, gerisi kişinin yeteneğine ve hayal gücüne kalıyor. Peki, ciddi anlamda bir Youtuber olmak için neler lazım oluyor?

Youtube Hesabı; Elbette ki böyle bir girişim yapılacak ise ilk olarak söz konusu video paylaşım sitesinde bir hesap sahibi olmak şart. Hangi isimle, ne tür videoların paylaşılacağı belirlenir belirlenmez basit bir şekilde üyelik alınabilir. Hatta Google hesabı üzerinden otomatik olarak da hesap oluşturmak mümkündür. Kısacası ilk adım, Youtuber markanızın hesabını oluşturmaktır.

Video Kamera; Eğer paylaşacak olduğunuz videoları kendiniz çekecek iseniz, muhakkak orta halli bir video kameranızın olması gerekli… Çünkü kayıtları doğru düzgün yapıp iyi video parçaları elde ederek paylaşımlarınızı oluşturabilirsiniz. Youtuber'lık için içerik çok önemlidir. Bu da iyi kameralar ile sağlanır. Farklı videoları editleyerek düzenlemeler yapıp paylaşımda da bulunabilirsiniz; ancak özgün olmak için kamera alıp kendi görüntülerinizi çekmeniz neredeyse şart!

Video Düzenleme Programları; Kaliteli içerikler bir miktar emek sarf edilerek oluşturulur. Videonun ham halini takipçilerinizle paylaşmak istemeyeceğiniz için elbette ki daha etkili, gerekirse efektli videoları oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu noktada da özel geliştirilen düzenleyici programlardan istifade etmeniz mümkün. Sadece efekt ekleme anlamında değil, videonun kesilecek ya da düzeltilecek yerleri için de bu program gerekli olacaktır. Sağından solundan kırpmak, yazı eklemek, ses ayarlarını yapmak gibi noktalarda da söz konusu program öne çıkacaktır.

Sosyal Medya Hesapları; Her ne kadar güçlü ve enerjik bir Youtube hesabınız olsa da, içeriklerinizin bir anda popüler olması ve elden ele ulaşması için popüler sosyal medya hesaplarınızın olması da faydalıdır. Yani oluşturduğunuz içerikleri ve videoları bir anda pek çok takipçiye ulaştırmak için Twitter, Facebook gibi hesaplarınıza ihtiyaç vardır.

Hiç yorum yok: