25 Ağustos 2014 Pazartesi

Passport İle Yeni Bir Blackberry


Blackberry’nin uzun süredir sessiz kalmasının ardından yeni modeli olan Passport’un detayları internete sızdı. İnternette yer alan bilgilere göre Blackberry Passport’un eylül ayında tanıtımı yapılacak. Yani birkaç hafta içerisinde lansmanı gerçekleştirilir gibi duruyor.

Telefonda 1440’a 1440 piksel ve 4.5 inçlik bir ekran, 195 gram ağırlık, 2.2 Ghz Snapdragon 800 işlemci, 32 GB dahili depolama, micro SD kart desteği ve 3 GB ram gibi belirgin özellikler bulunuyor. Kısacası söylemek gerekirse tam anlamıyla üst segment bir akıllı telefon diyebiliriz. Telefonda ayrıca 13 megapiksellik bir arka kamera ile 2 megapiksellikte bir ön kamera bulunuyor. Bununla beraber 3450 mAh’lık bataryası ilede kullanıcılarına güçlü bir pil tüketimi ömrü sunuyor.

Android ile IOS arasında rekabetin yanı sıra Samsung / Apple gibi büyük firmaların amiral modellerine karşı ne kadar pazardan pay alabilir, daha önceki kurumsal kimliğinden ve kurumsal müşteri anlayışından koparak daha çok tüm kullanıcılara yönelik ne kadar bir potansiyel üretir bilemiyorum. Ancak Passport ile Blackberry eski popüleritesini kazanmaya tekrar başlayıp, kullanıcı kitlesini arttırabilir. Passport, Blackberry işletim sisteminin son versiyonu ile gelecekmiş, telefonun keskin kenarları özellikle o hatlarda telefon kullanmayı tercih edenleri çok sevindirecek gibi duruyor.
 

Hiç yorum yok: