6 Eylül 2017 Çarşamba

Enez'de Kamp Yapılır mı? | Enez Ainos Gezisi ve Kamp Deneyimim

Merhaba Arkadaşlar, geçtiğimiz hafta tam 6 gün Enez'de çadır da kaldık. Maceramız nasıl başladı, Enez'e nasıl gitme kararı aldık. Enez'de neler yaptık, kamp atmak için uygun yerler var mı? Oraya nasıl gittik gibi bir çok şeyi bu makalede sizlerle paylaşmak istiyorum.

Motorla Seyahat

Enez, Edirne'ye bağlı küçük mü küçük şirin bir ilçe. Yunanistan'a Ege denizinde sınır olan en uç nokta ve Meriç nehrinin hemen dibinde yer alan bir yerleşim yeri. Nüfusu ise 4200. İlçeye otobüsle yada kendi aracınızla ulaşmak mümkün. Biz İstanbul'dan Erdem abimin kymco 125'lik motoruyla birlikte eşyalarımızı yükledik ve ağırdan ağırdan Enez'e doğru yolculuğumuza başladık. Saat 14:00 civarlarında çıkmış olduğumuz yolculuğumuzun son durağı olan Enez ilçe merkezine hava kararmak üzereyken ulaştık ve ilk öncelikle karnımızı doyurmak için bir restorana oturduk. Aslında biz Enez'den ziyade bu tatilde Kaz Dağları taraflarına inmeyi ve buradan da biraz daha güneye inerek sahil beldelerini dolaşmayı planlıyorduk. Fakat kararımızı değiştirmek durumunda kaldık ve Enez'e rotamızı çevirmiş olduk.

Motor

Yanımıza aldığımız yükler en temel anlamıyla 2 çanta, 2 sandalye ve bir adet çadır. Tüm bunları ise fotoğraflarda da göreceğiniz gibi küçük motorumuzla götürdük. İki adet sandalyeyi motorun arka kısmına sağlı ve sollu olarak bağladık. Ben kendi çantamı sırtımda taşıdım. Erdem abi ise ayağının olduğu yerdeki boşluğa öncelikle çadırı ve onun üstüne de kendi çantasını koydu. Bu şekilde eşyalarımızı taşıyarak Enez'e ulaştık. Yaklaşık 320 km'lik yolculuğu bu şekilde giderek tamamladık. :) Bizim için güzel bir deneyim oldu diyebilirim, çünkü küçük bir motor ve bu kadar eşya ile birlikte uzun mesafe gidebilmek biraz cesaret isteyen bir şey olsa gerek.

Motor


Enez'de yemek yedikten sonra artık akşam olmuş ve hava kararmıştı. Bir kaç kişiye çadırı nereye kurabileceğimizi danıştık, çünkü buraya ilk defa geliyorduk ve ne tarafa doğru gitmemiz gerektiğini bilmiyorduk. Üstelik hava karanlığında köpeklerin her sokak başında bizi kovaladığı bir ortamda çadırı kurabilecek uygun bir yer bulabilmek bizim için çok zordu. En nihayetinde altın kum sahiline indik, karanlıkta biraz keşif yaptık ve bir kaç çadırın sahilde konumlandığı bir bölgede bizde ilk uygun gördüğümüz yere çadırımızı açarak motorun ışığında kurulumu tamamladık ve ilk geceyi bu şekilde orada geçirdik.

Enez Ainoz Kamp

Enez Altın Kum

Bir kamp'ta en çok işe yarayacak ve ihtiyaç olacak şeylerin başında tabi ki elektrik gelecektir. Elektrik yoksa telefonlar şarj edilemez, karanlıkta kalınır ve bir çok olanaktan mahrum olursunuz. Biz motorun aküsüne bir cihaz bağladık ve motor çalışır vaziyetteyken 220V üreterek hem ampulümüzü yaktık, hemde telefonlarımızı ve taşınabilir şarj cihazlarını doldurduk. Bu teknoloji bize epey bir konfor sağladı diyebilirim. Neredeyse kamp yapan ve elektriği olan tek çadırcı bizdik.

Enez'de Neler Var? Nasıl Bir Yer?


Enez'de kamp atmak için iki uygun yer var. Bunlardan birisi altınkum sahili, diğeri ise sahil kesimde lunaparkı geçince sahil yolu üzerindeki ormanlık alan. Buradaki alana da çadır kurulabilir ve orman kampını sevenler sahilden uzak bir şekilde burayı tercih edebiliyor. Altınkum sahilin hemen arkasında yürüyüş yolu diye adlandırılan işlek bir cadde var. Bu caddede A101, Şok, Bim, Migros gibi marketler, yeme içme yerleri, kafe, dondurmacı gibi bir çok farklı dükkan ve mağazayı bulabilirsiniz. Bu cadde özellikle akşamları çok kalabalık ve güzel oluyor. Tuvalet ihtiyacınız için iki farklı alternatifiniz var, birincisi kumsaldaki tuvaletler diğeri ise yürüyüş yolu başındaki Enez Camii'nin tuvaletleri. Özellikle Camii tuvaletleri çok temiz ve bakımlı, burayı kullanmanızı tavsiye ederim. Her ikisinde de ayrıca duş alma imkanınız da var. Kamp dışında otelde kalma imkanınızın da olduğunu buradan belirtmek isterim.

Çadır

Enez'in Suyu Nasıl?


Enez Denizi

Denizin suyu çok temiz ve berrak. Özellikle sabahları erken saatte denize girmek burada çok keyifli. Ayrıca sabah erken saatlerde ve akşamları sahilde balık tutan insanları da görebilirsiniz. Zaten yüzerken sizde balıklarla mutlaka karşılaşıyorsunuz. Enez'de beni en çok etkileyen şeylerden biri de gün batımını izlemek ve birde yakamoz eşliğinde ay'ın batışını seyretmek. Her ikisini de sahilde deneyimlemek olağanüstü güzel bir duydu. Umarım sizde buraya gittiğinizde gün batımını ve ay'ın batışını izler, keyifli vakitler geçirirsiniz.

Enez'de Gün Batımı Nasıl?


Ainos Gün Batımı

Enez'de bol bol yüzdük. Spor yaptık, ip atladık, sahilde yürüdük, güzel yemekler yedik, çok iyi bir hayvanı dost edindik, onun ismi Çaki. Birde altın kum sahiline üzüm asması fidesi diktik. Çadırda yer yer çok üşüdük, bazen güneşten çok yandığımız zamanlar oldu, bazen sudan hiç çıkasımız gelmedi. Ayın ve güneşin batışını izlerken harika vakitler geçirdik. Her şey çok güzeldi ve eğlenceliydi. Bu maceranın detaylarını Enez Ainos Vlog videomu izleyerek öğrenebilirsiniz. Videoma yorum bırakmayı ve kanalıma abone olmayı lütfen unutmayın. Bir sonraki makalemde ve videomda görüşmek dileğiyle. Kendinize iyi bakın.


3 yorum:

Erdem KARAKURT dedi ki...

Harika olmuş eline sağlık ✋

Başaran dedi ki...

Merhaba, Altınkum plajı dediğiniz belediyenin duş koyduğu yerler mi ? Çok çadır kuran var mı ? Çadır kuranları kaldırıyorlar mı ? Her gün çadırınızı kurup kaldırdınız mı yoksa sabit 6 gün boyunca kaldı mı? Yardımcı olursanız memnun olurum. En son ne zaman gittiniz ?

Hakan Rapoğlu dedi ki...

Merhaba, 6 gün boyunca çadırımız sabitti. Kumsalda hiç bir sorun olmadan kamp yapabiliyorsunuz. Yalnız diğer kamp yapan ve çadır kuran insanlar bazen çevre temizliğine önem göstermediği için zamanla insanlar tarafından kamp yapanların burayı kirlettiği yönünde bir algıda oluşmaya başlamış. Biz videoyu yayınladığımız tarihte gittik, ondan sonra tekrar gitme fırsatımız olmadı. Duşların olduğu yer evet.