20 Ağustos 2011 Cumartesi

HP Yazılım Firması Mı Oluyor?

HP gibi dünyanın en büyük bilgisayar ve çevre birimleri üreticisinin bu sektörden çekileceğini ve artık bilgisayar üretmeyeceğini açıklaması herkesi şoke eden bir haber oldu. Firma bilgisayar, tablet ve telefon işlerinden tamamen ayrılacağa benziyor. Söylentiler gerçek ise dünya üzerinde çok fazla konuşulacak bir haberle karşı karşıya olduğumuzu dile getirebiliriz.

Çünkü ülkemiz de dahil, dünya üzerinde bulunan kurumsal olsun orta ölçekli kobiler olsun bildiğim tüm firmalar HP firmasıyla çalışıyor. Hatta donanım ihtiyaçlarını hp aracılığı ile yurtdışından getirten birçok firma biliyorum. Şimdi bu kadar çok müşteri portföyü olan global bir isim, böylesine bir pazarı neden terk ediyor? Terk etmesini sağlayacak ne olabilir ki? Bana öyle geliyor ki HP, pazardan ayrılmayacak ve daha da çok farklı alanlara uzanarak gelişmeye devam edecek. Mantıklı bir şekilde düşündüğümde hp bilgisayar üretmeyecek, yazılım sektörüne doğru geçiş yapacak dediğimde hiç aklım almıyor.

Amaçlarının donanım üreticiliğinden çıkıp tamamen yazılım sektörüne geçmek olduğu belirtiliyor. En mantıklısı böylesine bir firmayı hem donanım hem yazılım sektöründe ayakta tutmayı başarabilmek. Şimdiden hp ile ilgili olan projelerinizi, satın alacağınız toplu bilgisayarların akıbetini düşünmeye başlamışsınızdır bile. Dedim ya, bu haber bile bir reklam olabilir? Hp büyük bir firma, insanları mağdur etmeyecektir. Kurumsal düşünmek gerek..

Hiç yorum yok: