6 Ekim 2011 Perşembe

İstanbul Kıyamet Vakti: Çemberlitaş

Oyun! Oyun! Oyun... Evet oyunlar günümüzde çoğu kişinin hayatına yerleşmiş durumda. Oynayanların çoğu yabancı şirketlerin yaptığı oyunlara yöneliyor. Türk oyunlarından belki çoğumuzun haberi yok. Evet bu konuda eminim. Özellikle online oynanan oyunları çoğumuz bilmeyiz. Belki Türkçe oyunlar vardır ama Türk yapımı oyun nadirdir. İstanbul Kıyamet Vakti: Çemberlitaş... İsminden de anlaşıldığı gibi İstanbul'da oynanan bir oyun. Oyunun yapımcısı Mevlüt Dinç, bu oyunu 6 kişilik dev kadro ile yapmış. Evet komik gele bilir. Dev kadro diyorum... O 6 kişi bu kadar büyük oyunu nasıl yapmış diyeceksiniz. Mevlüt Dinç bunun eğitimini İngiltere'de almış. 

Neyse biz oyunumuza dönelim.


Türkiye'nin devasa online oyunlarına girmiş bir oyun olan İstanbul Kıyamet Vakti: Çemberlitaş'ı 700.000'den fazla oyuncu oynamaktadır. Oyun 3 boyutlu oynanabilmesi ile dikkatleride üzerine çekiyor. Grafik tasarımları akıl almaz derecede gerçekçidir. Oyunu ilk oynadığımda açıkcası şaşırdım. Eminönü'nde ki Yeni Cami, Sirkeci Garı, Büyük postahane, Galata Köprüsü.. ve daha fazlası. Oyunu oynarken özenle yapıldığını anlayabilirsiniz. 3 karakter sınıfından oluşan oyun da; savaşçı, büyücü ve şifacı olabilirsiniz. Savaşçı cüsse, enerji ve yakın dövüşte ki ustalığına güvenirler. Büyücüler zeka, büyü ve uzak dövüş yeteneklerine güvenirler. Şifacılar ise oyunun temel direği. Şifacılar savaşçı ve büyücülerin bütün becerilerini kapsar. Cüsse, enerji, büyü, yakın dövüş, uzak dövüş, hepsinden önemlisi şifalama yeteneği...

Oyun aslında anlatmakla bitmiyor. Hatta anlatılmıyor bile. Şu anda tek diyebileceğim yabancı piyasalara yönelmektense Türk oyunlarını biraz araştırmak güzel olur.

1 yorum:

Hakan Rapoğlu dedi ki...

Türk yapımı olup son zamanlarda ciddi başarılara imza atan oyunlar ortaya çıkmaya başladı. Bu anlamda ilerlediğimizi görebilmek çok güzel.