19 Ekim 2011 Çarşamba

Yandex Harita Yeni Hizmetini Duyurdu

Türkiye'de yeni hizmete giren Rus Kökenli arama motoru Yandex; Haritalar Servisine Türk kullanıcıları için yeni 2 tane önemli hizmet sunmaya başladı.

Bunlardan İlki;

Anlık olarak takip edebileceğiniz Türkiye'deki Trafik Yol durumlarını göstermektedir.. Uydudan Edinen resimlerle trafik yoğunluk durum bilgilerini bir araya getiren Yandex Harita hangi yolda ne kadar yoğunluk olduğununu an ve an göstermektedi. Uygulama benim kanatimce gerçekten başarılı bir uygulama.

İkincisi İse:

Google'ında bir hizmeti olan ama dahaca Türkiye'de hizmete girmeyen Street View uygulamasına benzeyen Panorama uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde cadde ve sokaklarımız yüksek çözünürlükteki [HD] fotoğraflarla 360° lik bir sehir keyfi sunmaktadır. Böylece tarihi mekanlarını, muhteşem manzaralarını o yere gitmeye karar vermeden önce sanal ortamda görebilmek ve böylece gidelecek yer hakkında daha sağlıklı bilgiler edinmeyi sağlamaktadır.

Eğer Android işletim sistemli telefondan bu deneyimi yaşamak istiyorsanız bu link sayesinde yaşayabilirsiniz.
http://mobil.yandex.com.tr/haritalar/android/

*Ama bu uygulamalar Şu anda tüm Türkiye'yi kapsamış durumda değiller. Şimdilik İstanbul ve Ankara illerimizle başlamış olup, ilerliyen zamanlarda yeni illerimizi eklenecektirler.

Yazarın Notu:

Bu iki özellik biz Türkiyede yaşayan internet kullanıcıları için beklene özelliklerdir.
Ama Google'ın uzun süre başlattığı bir uygulamanın ülkemize hala gelmemiş olup başka bir firma tarafından hizmete sununması hem sevindirici benim içinde bir o kadar üzücü bir olay diyebilirim. Ama ilerki zamanlarda ne olacağı belli olmaz. Belkide Google Türkiye'ye bakış açısı bu sayede değişmiş olabilir.

Hiç yorum yok: