3 Şubat 2013 Pazar

Linux mu? Windows mu?

Gider bir bilgisayar alırsın, farkında olmadan Microsoft'a yaklaşık 500 lira ödeyerek işletim sistemi de satın almışsındır. Haberin bile olmaz.. Sadece bilgisayar aldığını ve yanında windows7 ya da 8 işletim sistemi olduğunu biliyorsundur. Açıkcası seni kandırmışlardır. Aldığın bu bilgisayarda office çalıştıramazsın, en fazla birkaç aylık deneme sürümü yüklüdür, güvenlik yazılımın kuruludur ama oda birkaç aylık deneme sürümünden ibarettir. Zamanı geldiğinde bilgisayarın bir işe yaramaz ve yeniden format attırmak yani "windows" kurdurmak istersin. Ama kuramadığın için yine ya para verirsin yada bir tanıdığına kurulum yaptırırsın. Oda senin para ile satın aldığın windowsu kurmaz (lisans etiketine bakmaz) ve crackli windows kullanırsın. Bunların yanı sıra linux'dan haberin bile olmaz, ücretsiz olarak kullanabileceğin office, anti virüs ve işletim sistemini dahi bilmezsin. Sonrada Microsoft dünyanın en zengin firması olur, bazen de Amerikan ürünlerini boykot edelim dersin. Peki, milli işletim sistemimizden haberin varmı? Yada okullarımızda neden sadece windows öğretiliyor bunun bir açıklaması?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Açıklaması basit adamlar çok sağlam anlaşmalar yaparak hem bilgisayar üreticilerini hem okulları ve üniversiteleri elde etmiş. Kazancının 3te2 sinide reklam ve kampanya giderlerine yatıran bir firma olarakta dünyanın en zengin şirketi haline gelmiş.

Unknown dedi ki...

veya FreeDos işletim sistemli güzel bi laptop/bilgisayar alırsın. Hafif bir bilgi ile windows 7 yüklersin. Office'ini antivirüsü herşeyi ücretsiz kullanırsın.(Ücretsiz %90 office görevi gören yazılımlar mevcud.) üstüne istediğin kadar yeni çıkan oyunları, yazılımları yükler eğlenirsin. Linüx mü ? (: güldürmeyin.

Hakan Rapoğlu dedi ki...

Tekno marketlerde yada internet sitelerinde satılan bilgisayarların %90'ı işletim sistemi ile birlikte satılmaktadır. Ayrıca oldu ki freedos bilgisayar aldınız, sizin dediklerinizi yapabilecek çok az kişi var(Bilgisayar kullanıcı kitlesi tamamen ele alındığında)

Ayrıca, yüklediğiniz windows7 crackli olacak dolayısıyle yasal olmayan bir iş yapmış olacaksınız. Nitekim crackli bir yazılım kullandığınız için free anti virüs ile tam olarak korunanamış olacaksınız.

Unknown dedi ki...

bir çok yerden freedos bilgisayar bulunabilmektedir. herhangi bir linux dağıtımın cdsini (bunu bulmak zor değil, gider internet kafede indirir çekersin cdye) bilgisayara takar kuruluma başlarsın. linux dağıtımı kurmak meşakatli değildir windows gibi. yarım saat bir zaman almaktadır o kadar. kurduktan sonra bütün lazım olan programları arayıp kurmaya gerek yok, içerisinde geliyor zaten.
windows mu? güldürmeyin..

Adsız dedi ki...

Bu bir özgürlük mücadelesidir arkadaşlar her ne kadar yandaşları Microsoftu desleklesede eninde sonunda bu mücadeleyi Linux kazanacaktır bunu her geçen gün Microsuftun tüm çabalarına rağmen artan kullanıcı sayısına dayanarak söylüyorum.

Adsız dedi ki...

Server alanında Linux Windows'a göre çok daha fazla tercih ediliyor. Ve bunu tüm sistemcilerde biliyor. Bunuda eklemek faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Linux daha güvenli ve daha stabildir.