13 Mart 2013 Çarşamba

Dell İnspiron 5423 - Unknown Driver - ACPI\INT33A0

Yeni alınan dell notebook'un kurulumunu güzel bir şekilde yaptık. Kurulum sırasında sürücülerin tam olarak yüklenmesi için bilgisayarın yanında gelen driver cd'sinden de yararlandık. Ancak sürücüleri kontrol ettiğimizde bilinmeyen bir aygıtın sürücüsü yüklenmemiş gözüküyor. Unknown Device olarak geçen bu sürücüyü bulmak biraz(cık) dikkat istiyor. Çünkü elinizde bir ipucu olmadığı için neyi arayacağınızı da bilemediğiniz için sorunu çözmenizde (sürücüyü bulmanız) uzayacaktır.

Bu tarz driver problemlerinde sürücü yazılımına ulaşmak için aslında çok işe yarayan bir ipucu bilgisi var. Computer Management kısmından ilgili "Unknown Device" aygıtına sağ klik yaparak özelliklerine (Property) gelelim. Burada "Details" kısmına ve daha sonra Property alanından da "Hardware Ids" seçeneğini seçerek "Value" kısmında ki değerleri internette aratalım.

Bu ne olduğunu bilemediğimiz donanımın aslında farklı bir ismidir. Bu bilgilerle arama yaparak ilgili sürücüye ulaşabiliyoruz. İnspiron 5423 için ID ismi ACPI\INT33A0 olan sürücünün yazılımı olan W7P06_A00_ZPE.exe dosyasını aşağıda ki linkten indirebilir ve kurulumu yapabilirsiniz.

http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/DriverDetails?driverId=W7P06

Hiç yorum yok: