4 Eylül 2013 Çarşamba

Telefonunuzu Kablosuz Klavye ve Fare Olarak Kullanın

Google Play'de yer alan Easy Pc Control isimli uygulama ile akıllı cep telefonunuzu veya tabletinizi kablosuz klavye ve fare olarak kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile farenizin yönlendirmesini, sol ve sağ klik tuşlarını kullanmanın yanınında; uygulamayı kullanarak klavye, ses seviyesini düzenleme, ekranı kapatma, bilgisayarı uyku moduna ve bilgisayarı kapatma gibi işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Ayrıca uygulamaki mikrofon özelliği ile sesinizi kullanarak işlem yapabilirsiniz. Örneğin Google'da aramak istediğiniz bir kelimeyi sesiniz ile komut vererek yazdırabilisiniz.

Öncelikle uygulamayı telefonunuza kurmanız gerekiyor. 

Daha sonra http://estilonline.com/easypccontrol adresindeki basit server uygulamasını indirerek bilgisayarınıza kurun. Bu adımları sırayla yapmak zorunda değilsiniz, istediğiniz yerden başlayabilirsiniz. Bilgisayarıınıza indirdiğiniz uygulamayı çalıştırın, uygulama açıkken telefonunuz yada tabletinizdeki uygulamayıda çalıştırıyorsunuz, kısa bir arama (search) yaptıktan sonra bilgisayarınızı görebilirsiniz. Daha sonra bağlan (connect) demeniz yeterli olacaktır.

Uygulama Örneği;


Tabletinizle yada telefonunuzla bilgisayarınıza bağlanın ve gece film seyredin. Film bittiğinde telefonunuzu kullanarak bilgisayarınızı rahatlıkla kapatabilirsiniz. Belki uzanıyor ve uykunuzda gelmiş olabilir, yerinizden kalkmanıza gerek kalmaz :))

Hiç yorum yok: