29 Mart 2014 Cumartesi

Asus G750 Hakkında Kısa Bilgiler


Asusun daha önce piyasaya sürdüğü Rog Tytan serisi ürünlerin devamı niteliğini taşıyan yeni bilgisayarlar yakın zaman içerisinde satışa sunulmaya başlanacak. G750 mevcut piyasada satışı devam eden ancak üzerinde yer alan ekran kartında yükseltmeye gidilen bir model. Daha detaylı söylemek gerekirse normalde G750 üzerinde Nvidia'nın GTX750M kartı varken, yeni modellerinde ise bu GTX880M ekran kartları yer alacak.

G750 tam bir canavar, oyun canavarı. 880M grafik kartına sahip olması bu bilgisayarı tamamen oyun performansına yönelik üretilmiş olduğunu düşündürüyor. Ayrıca Turbomaster grafik işlemcisi ile grafik işlemci hız aşırtma teknolojisine sahip.

Oyun bilgisayarlarında aranan diğer özelliklerin başında ise dayanıklılık ve performans gerekiyor. Ram, batarya, işlemci gibi parçaların ısınmaya dayanıklı olarak üretilmiş ve soğutma sistemlerininde bu sıcaklıklara dayanıklı olarak tasarlanması gerekiyor. Aksi halde teknik problemlerin önü bir hayli açık oluyor. Ne kadar donanım iyi olursa olsun, bir soğutma sistemi tasarımı yeterli olmazsa en iyi işlemci bile bilgisayarı kullanılmaz hale getirebiliyor. Neticede işlemci ısınırsa makina kapanır. 2 + 2 = 4 :)

Üründe Core i7 4700HQ işlemci, Blu-ray yazıcı, 32 Gb'a kadar arttırılabilir ram, 3 adede kadar harici ekran kartı desteği gibi dikkat çekici özellikler bulunuyor. Ürünün fiyatı şuan için belirlenmemiş, yakın bir zamanda sanırım internetten haberlerini alırız : ))

Hiç yorum yok: