7 Nisan 2014 Pazartesi

Abi Nedir Bu HTC One M8


HTC One M8'de, 5 inçlik full hd bir ekran yer alıyor, Qualcomm snapdragon 800 2.27 Ghz 4 çekirdekli işlemci ve 2 GB Ram belleği ile yüksek performanslı bir skalada yer aldığını belli ediyor. Üründe arttırılabilir hafıza ve telefonun arka kısmında iki farklı kamera yer alıyor. İki farklı kamera kullanılarak fotoğraf çekildiği için düzenleme modunda daha esnek işlemler yapılabiliyor. Örneğin; çekilmiş bir fotoğraf üzerinde odak noktasında değişiklikler yapabiliyorsunuz. Buda arka kısıma koyulan iki farklı kameranın performansını ortaya koyuyor. Fotoğraf konusunda telefon çok başarılı, ayrıca selfie çekim içinde 5 mega pixel'lik kamerası yer alıyor.

Telefonda 4k video kaydı yer almıyor. Antutu test sonuçlarından 34019 değerini alıyor. Telefonun bir önceki modeline kıyasla ana ekranın alt kısmında yer alan buton sayısı arttırılmış. Eski telefonda 2 buton varken, yeni modelde toplamda 3 adet buton yer alıyor. Pil konusunda biraz zayıf kalmış gibi gözüküyor çünkü 2600 mA'lik bir pile sahip. Galaxy S5'ten daha düşük bir pil değerine sahip. Galaxy S5'te 2800 mA'lik pil yer alıyor.

Ürün kasa olarak HTC One klasiğinden ayrılmıyor, performans olarak çok üstün diyebiliriz. Fiyat olarak çok uygun olduğunu söyleyemem çünkü 2.400, 2.500 lira gibi bir fiyatla satışa sunulacakmış. Rakibi Galaxy S5 gibi gözüküyor, ancak farklı markaların çeşitli modelleride rakip olarak sunulabilir. Örneğin General Mobile Discovery Elite modeli, bu telefon için rakip olabilir. Çünkü HTC One M8'in fiyatına neredeyse iki tane Elite alınabiliyor. Ürün Türkiye'de nisan ayı ortalarında satışa sunulacakmış.

Hiç yorum yok: