20 Nisan 2014 Pazar

Akıllı Telefonlar Veri Kaybınımı Arttırıyor?


Artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiş olan akıllı telefonlar, teknolojiyle birlikte bazı problemleride yanında getirdi. Sunmuş oldukları yenilikçi ve zamanın "hız" kavramına ayak uydurmamızı sağlayan telefonlar yükselen bellek kapasiteleriylede birlikte aslında risk unsurunuda beraberinde getiriyor. Yapılan bazı anket araştırmalarına göre insanların çoğunluğu telefonlarının içerisinde yer alan belgelerin telefonun kendisinden daha değerli olduğunu savunuyor.

Artık bellek kapasiteleriyle birlikte artık akıllı telefonlarımız birer minik bilgisayarlara dönüşüyor. Açıkcası ceplerimizde 32 GB ve daha yüksek kapasitelere sahip canlı harddiskler taşımaya başlıyoruz. Dolayısıyle bir insanın ailesine ait resimler, çocuklarının ilk yaşına ait çekmiş olduğu fotoraf ve videolarda tabikide cihazın kendisinden daha değerli olacaktır. Lakin özellikle telefonlarda yaşanılan sd kart problemleri yazılım hataları ve benzeri donanımsal problemlerle birlikte insanlar telefonlarındaki kişi listesinden, fotoğraf ve videolarına kadar herşeylerini kaybedebiliyorlar. Malesef akıllı telefonlarda yaşanılan bu veri kayıplarının çoğunda ise geriye dönüp kurtarma işlemi başarılı sonuçlanamıyor. (Yüksek oranla)

Veri kayıplarının önüne geçebilmek için, azami birkaç ayda bir telefonunuzdaki tüm verilerinizi; videolarınızı, fotoğraflarınızı, kişi listenizi bilgisayarınıza yedeklemeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok: