30 Nisan 2014 Çarşamba

Çin Hükümeti XP Kullanmaya Devam Edecek


Geçtiğimiz haftalarda internette bir haber okumuştum. Habere göre Çin hükümetinin devlet dairelerinde XP kullanmaya devam edeceğine dair bir karar aldığı belirtiliyordu. Nedeni ise windows 8 işletim sistemine geçişin ciddi malitetlere sebep olduğu belirtilmiş. Bu arada Çin'deki pc'lerin yarından fazlası halâ XP kullanmaya devam ediyormuş.

Microsoft özel olarak destek vermeyecek, ancak Çin devlet dairelerinde xp kullanımı devam edecek. Aslında mantıklı olarak bakılırsa gerçekten de maliyet olarak en çokda Çin'i etkileyecektir Windows 8 geçişi. O kadar büyük miktarlardaki lisans maliyeti azımsanamayacak düzeyde karşılanmalıdır. Milyarlık nüfusa sahip bir ülkede milyonlarca bilgisayarı hemencecik Windows 8'e geçiremezsiniz, bu çok büyük bir maliyetide beraberinde getirir. Sanıyorum ki Çin için XP'den vazgeçmek o kadar da kolay olmayacak. Ancak zamanla xp için artan tehdit ve güvenlik zafiyetleri kullanımınıda belirli ölçüde azaltacaktır. Dönem dönem artık XP'nin tamamen hayatımızdan çekildiğine sanıyorumki hep beraber şahit olacağız.

1 yorum:

uluslar ligi dedi ki...

eninde sonunda geçmeleri gerekecektir, evet maliyet oldukça fazla olacak ama bunun kaçarı yok. indirime girmesini bekliyorlarsa orasını bilemem :) ancak çin gibi çalışkan bir ülke kendi işletim sistemini de üretebilir. kendi işletim sistemleri ile hem windows için para harcamazlar hem de satışını yaparak da para kazanabilirler.