15 Nisan 2014 Salı

Titan Aerospace'ın Satın Alınmasıyla Bizi Neler Bekliyor?


Titan Aerospace atmosferik uydular üreten bir firma. Merkezi mexico'da bulan Titan, Google tarafından satın alındı. Sosyal medya ve internette yer alan haberlere göre daha önce bu firmayı satın almak isteyenlerin arasında facebook'unda yer aldığı gözüküyor.

Titan Aerospace insansız uçma özelliği bulunan hava araçlarıda üretiyor ve uzun yıllardır bu konuda tecrübeye sahip. Bu firmanın Google tarafından ne kadara satın alındığını bulamadım. Ancak facebook daha önceden Titan firmasını satın almak istediğinde 60 milyon dolar gibi küçük bir miktarla anlaşmış. Bu miktara bakılaca olursa Google'da en az 60 milyon dolar yada daha üstünde bir miktar ödeme ile bu firmayı satın almış olabilir düşüncesine kapılıyorum.

Şimdi aklıma acaba bu satın almayla beraber nasıl bir teknoloji devrimi yaşanacak ben onu merak ediyorum. Google üretmiş olduğu teknoloji çözümlerini resmen insansız hava araçlarıyla geliştirmeye başlayabilir. Yine dünyayı sarıp sarmalayacak, hayatlarımızı kolaylaştıracak birşeyler üreterek bizleri şaşırtacaktır. Düşünsenize koskoca Google ve İnsansız hava araçları üreten bir firma. Kim bilir neler çıkacak neler. Bizi yakın bir gelecekte harika şeyler bekliyor olsa gerek. :)

Hiç yorum yok: