20 Ağustos 2014 Çarşamba

Mac İçin Ücretsiz AntiVirüs Yazılımı

Sophos'un Apple ürünleri için ücretsiz olarak kullanıma sunduğu anti virüs uygulamasını denedim. Bir iMac makinaya bugün kurulum yapıp güncelleştirmeleri indirdim. Açıkcası söylemek gerekirse sophos'u daha önce windows ortamlarında da çok kullanmıştım. Eğer iMac, Mac Pro gibi evde kullandığınız cihazlar varsa ücretsiz olarak bu uygulamayı edinmenizi tavsiye ederim.

Bu uygulamayı kullanarak Mac Os platformu kullanan cihazınızı virüslerden, solucanlardan ve truva atlarından rahatlıkla koruyabilirsiniz. Bildiğiniz gibi artık hemen hemen her platformda virüslere rastlanabiliyor. Zaten sophos gibi büyük bir güvenlik firması Mac için anti virüs uygulaması geliştirdiyse, bu platformda da tehditler var demektir. Bunu rahatlıkla anlayabiliriz.

Uygulamayı indirmek için İsim, soyisim ve e-mail adresinizi sayfaya girmeniz ve "Submit" butonuna basmanız yeterli oluyor. Daha sonra indirilen dosyayı zipten çıkararak çalıştırıyorsunuz ve standart "Next" sayfalarını ve anlaşmayı kabul ederek yüklemeyi tamamlıyorsunuz. Wifi simgesinin hemen yanına "S" harfinde bir favicon yerleşiyor, sophos anti virüsün güncelleştirmelerini ve pc taramaları ile diğer uygulama ayarlarına bu kısayolunu kullanarak erişebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;
Sophos Free Encryption ile Ücretsiz Şifreleme
 

Hiç yorum yok: