6 Ağustos 2014 Çarşamba

Rus Hacker Grubundan Dudak Uçuklatan Saldırılar

Hold Security ismindeki Güvenlik firmasının yayınladığı bir raporda, Rus bir hacker grubunun 1.6 milyondan fazla insanın kullanıcı adı ve şifreleri çalınmış.

Raporda CyberVor ismindeki hacker grubu, 500 milyondan fazla elektronik posta adresi ve 420 binden fazla internet sitesinden de gizlilik derecesi olan bilgi ve belgeleri ele geçirmişler. Kötü niyetli olan bu bilgisayar korsanları (hackerlar) dünya üzerindeki birçok irili ufaklı firmalara gelişi güzel saldırılarda bulunmuşlar.

Hacker grubu 12 genç kişiden oluşuyormuş, Rusyada yaşadığı belirtilen bu hackerlar ilk başlarda lamer olarak tabir edilen daha çok amatör işlerle uğraşırken zamanla kendilerini geliştirerek potansiyel hacker haline gelmeyi başarmışlar. Görünüşe göre bu kadar fazla kişi ve kurumu etkilediklerine göre parasal anlamdada faaliyetler yaparak kendilerini beslemiş olabilirler. Öyleki kredi kartı dolandırıcılığı ve internet üzerinden kazanılan illegal para kaynakları gibi birçok şeyi düşünürsek hacker grubunun bir hayli zengin olduğunu bile söyleyebilirim. Zaten 12 kişi bir araya gelipte sırf politik nedenlerle dünyaya karşı pek fazla gelişi güzel saldırı yapmaz, mutlaka bir hedefleri ve amaçları vardır diye düşünüyorum.

İlginizi Çekebilir;
En çok kullanılan 25 internet şifresi

Hiç yorum yok: