23 Eylül 2014 Salı

Windows Şifresini Resetlemek Bu Kadar Kolay


Bir bilgisayarın admin şifresini unutmak kadar gıcık birşey varmıdır bilemiyorum. Hele birde o şifresini unuttuğunuz kullanıcı dışında bilgisayarda başka admin yetkisine ait yada başka bir dille Administrator grubuna dahil olan kullanıcı yoksa bitmiştir olay. Artık Google’da “admin şifresini resetleme nasıl yapılır” diye arama yapmaya başlamışsınızdır demektir.


Geçenlerde bir xp bilgisayarda bazı işlemler yapmam gerekti. Kullanan kişi local admin yetkisine sahip olmadığı için XP’deki “Administrator” kullanıcısıyla bilgisayarı açmam gerekiyordu. Ancak gel gelelim Admin şifresi bildiğimin çok farklı olduğu için bilgisayarı doğal olarak açamadım. 
Tahmin edebileceğiniz gibi internette biraz araştırma yaptım. Gözüme kestirdiğim bir programı kullanan kişilerin yorumlarına güvenerek indirdim. Programın ismi “Lazesoft Recovery Suite Home Edition” olarak geçiyor. Ücretsiz olarak indirdim ve bir cd oluşturdum. Bu cd ile bilgisayarı boot edip ilgili programı başlattım. Programın arayüzü çok kolay, hiç ingilizce bilmeseniz bile gördüğünüz ekran sizi yönlendirecek ve local admin şifresini çok rahat bir şekilde sıfırlayabileceksiniz. Mutlaka denemenizi öneriyorum.

Hiç yorum yok: