2 Ekim 2014 Perşembe

Haftanın En Çok Konuşulan İki Haberi


Teknolojinin nasıl bir hızla ilerlediğine şahitlik ediyoruz adeta. Çünkü bu gelişim hızını, yenilikleri canlı canlı izliyoruz. Ve inanılmaz bir hızla ilerleme kat eden bilgi teknolojilerine -yada sadece teknolojiye- sürekli kendimizi adapte edip güncel kalmaya çalışıyoruz. Bugün akıllı telefon kullanmayı bilmeyen insanların neredeyse okuma yazma bilmeyen insanlardan bir farkı kalmayacak. Ne kadar enteresan bir olay değil mi?

Çok fazla değil, çocukluğumda ağabeyimin iş yerinden kullanmak için getirmiş olduğu disketlerle internet kafeye gider ve o disketlere resim atıp eve getirirdim. Düşünebiliyor musunuz? 1 mega bayt disketle birlikte kafeye giderdim ve internette hoşuma giden off road resimlerini kopyalayıp - ki en fazla üç dört tane resim anca sığıyordu- evdeki bilgisayarıma getiriyordum. Ne kadar komik geliyor şimdi bu yaşadığım şeyler.

Sandisk şimdi 512 GB boyutunda bir flash bellek üretmiş. Geçen gün onun haberini okudum, arkadaşlar boyuta dikkat edin. 512 Giga Bayt... Neyse daha fazla konuşmak istemiyorum, dikkatimi çeken bir diğer haberde Microsoft'un Windows 10'u duyurması oldu. Biz 9'u beklerken 10 tanıtıldı. Aslında yeniliklerine biraz göz attım ve çok güzel bir işletim sistemi tasarladıklarına şimdiden inanıyorum. Bakalım önümüzdeki günlerde nelerle karşılaşacağız.

Hiç yorum yok: