16 Şubat 2015 Pazartesi

Olmazsa Olmaz Anti Virüs Yazılımları

Panda Anti Virüs Free

Bilgisayar güvenliği denildiğinde akla ilk gelen şey anti virüs yazılımları olacaktır. Çünkü en temel güvenliği anti virüs yazılımları ile rahatlıkla sağlayabiliyoruz. Kurumsal ölçekli güvenlik çözümlerinden ziyade benim gibi son kullanıcıların (ev kullanıcıları) güvenliklerini sağlamak için teknoloji firmaları tarafından ücretsiz olarak kullanıma sunulan anti virüs uygulamaları bulunmaktadır.

Şahsen uzun yıllar boyunca AVG anti virüs uygulamasını ve bir müddette Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu security essentials yazılımını kullandım. Piyasada açık kaynaklı yazılımlarla birlikte bir hayli ücretsiz olarak ulaşılabilen programlar mevcut. Bunların kısaca başarılı olanlarını saymak gerekirse; Microsoft security essentials, AVG free anti virüs, Avira free anti virüs, Sophos free Anti Virüs (Mac İçin), Avast free anti virüs yazılımlarını örnek olarak verebiliriz. Bu yazılımlar sadece ev kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulan programlardır. Kompleks bir güvenlik çözümü olmamakla birlikte standart bir bilgisayar kullanıcısını tehlikeli virüslerden korumaya yardımcı olacaktır.

Burada ki güvenlik çözümünün free olmasıyla birlikte yeterlilik düzeyi bilgisayar kullanan kişinin aslında pc okuryazarlığıyla ilgili bir durumdur. Örnek vermek gerekirse benim için en basit, ağır olmayan, sadece temel bir anti virüs uygulaması her işimi görecektir. Ancak aynı program bilgisayar okuryazarlığı düşük olan bir kullanıcının işini görmeyecektir. Çünkü bilgisayar okuryazarlığı düşük olan bir kullanıcı mail eklerine dikkat etmeyecek, her gördüğü ve indirdiği dosyayı çalıştıracak, linklere tıklayacak, sahte fatura virüslerinin bile tehlikesi altında kalacaktır. Bu nedenle ev kullanıcısı yeri geldiğinde kompleks güvenlik çözümleriyle bilgisayarını ve şahsi dosyalarını koruma altına almalıdır.

Yukarıda da isimlerini saymış olduğum ücretsiz anti virüs uygulamalarına bir örnek olarak Panda free anti virüs'üde paylaşmak istiyorum. Cloud free anti virüs olarak kullanıma sunulan bu program ile, sizlere anlatmış olduğum temel güvenlik çözümünü rahatlıkla sağlayabilir ve bilgisayarımızı zararlı dosyalardan ve virüslerden koruyabiliriz. Bu uygulamayı da inceleyebilir ve sanal bilgisayar üzerinde istediğiniz gibi test edebilirsiniz. Gayet başarılı ve işe yarar bir uygulama olmasından dolayı denemeniz içinde öneride bulunuyorum.

9 yorum:

adalı dedi ki...

Antivirüs bilgisayar güvenliğinin en temel elemanıdır. Adamalar bir program gönderiyorlar tüm dosyalarınız şifreliyorlar. bilgisayarınızı bile açtırmıyorlar.ondan sonrada para karşılığında şifreyi açalım diyorlar.aman dikkat.

Mustafa dedi ki...

Dediğiniz gibi antivirüs bir bilgisayarın en önemli parçasıymış gibi önemli, kişinin bütün bilgilerini korur. Ömrünü uzatır teşekkürler.

Ayberk Kalender dedi ki...

Anti virüs programları bilgisayarımız için oksijen gibi bir ihtiyaç programıdır.O olmadan bilgisayarın güvenilirliği hiçbir zaman sağlanamaz.

Sinem dedi ki...

hepside yüklenen tarihten sonraki virüsleri buluyor. Daha sonra çıkan virüsleri tanıyamadığı için bilgisayara yeni virüs giriyor. Ücretsiz adam akıllı bir virüs programı ben henüz bulamadım

ömer dedi ki...

bilgisayarların temel ihtiyacı demek yanlış olmaz.

asker dedi ki...

bana göre en kullanışlı antivirüs eset nod32

Emre44 dedi ki...

Bende antivirüs olarak ücretsiz olan avast tercih ediyorum, yeterli oluyor.

Sinan dedi ki...

Sadece avira yı öneriyorum diğerleri fasafiso.

İdris dedi ki...

Dediğiniz gibi antivirüs bir bilgisayarın en önemli parçasıymış gibi önemli, kişinin bütün bilgilerini korur.