11 Mart 2015 Çarşamba

Elektrikli Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elektrikli Süpürgeler

Elektrikli süpürgeler, günümüzün temizlik anlayışının en önemli aletlerindendir. Özellikle, geçmişten günümüze yaşanan gelişmelerle birlikte oldukça teknolojik olarak üretilen elektrikli süpürgeler, hemen herkesin zevk ve ihtiyacına göre üretilmeye başlamıştır. Elektrik süpürgesi almak istiyorsunuz, ama bir kere alayım en iyisi olsun diyorsanız, bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Elektrikli süpürge alınırken dikkat çeken en önemli unsurlar nelerdir? 

Elektrikli süpürge alırken, makinenin teknolojik özellikleriyle birlikte kesinlikle ergonomik olmasına dikkat edilmelidir. Temizlik yapma işlemi fizyolojik olarak yorucu bir işlem olduğundan, bu işi olabildiğince az yorucu şekilde tamamlamak gerekmektedir. Bu sebeple süpürgelerin, makinenin kullanıcısını yormadan temizlik yapabilmesine imkân verecek şekilde tasarlanmış olmasına dikkat edilmelidir.

Günümüz süpürgelerinden beklenen sadece yer zeminini temizlemesi değildir. Koltuklar, yataklar, hatta yeni yeni hayatımızın içinde yer almaya başlayan makinelerle perde temizliğinde bile etkili olması önemlidir. Süpürgelerde çeşitli başlıklar olması da bir diğer önemli unsurdur. Dip köşe temizliği için gerekli olan bu durum, klasik geniş süpürge başlığıyla yapılamamaktadır. Ayrıca tozlar dışarıya püskürtülmemeli ve temizlenen yerler haricindeki noktalarda toz birikmesine mahal vermemelidir.

Teknik özellikler bakımından önemli olan unsurlar nelerdir?

Bir elektrikli süpürgenin en önemli noktası motorudur. Dolayısıyla motor gücünün iyi olması dikkat çeken bir unsurdur. Yüksek watt değerine sahip olan bir motor, daha güçlü olmaktadır. Bir makinenin motor gücünün iyi olması, iyi bir emiş gücü olmasını gerektirmez. Bu sebeple motor gücünün yanı sıra emiş gücünün de yüksek olması beklenmektedir. Bu durum, bir elektrik süpürgesinde aranması gereken en önemli özelliktir. Emiş gücü, makinenin performansıyla doğru orantılı olarak gelişir.

Toz çekme özelliği, kesinlikle bir temizlik işlemi için çok önemli bir özelliktir. Emici fırçaların makine içerisinde yerleştirilme konumu, makinenin çalışma gücünü etkilemektedir. İyi toz tutma oranı, iyi performansla doğru orantılıdır. Filtrelere özellikle dikkat edilmelidir. Süpürme işlemi sonucunda tozları bünyesinde tam tutamayan makineler, astım ve bronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarını tetikleyici durumlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu hastalıkları yaşayanlarda ise, problemleri arttırıcı etkisi olabilmektedir. Bu sebeple filtreler büyük önem arz etmektedir.

Hiç yorum yok: