20 Nisan 2015 Pazartesi

500.000.000 Aktif Whatsapp Kullanıcısı

Whatsapp Messenger

Dünya genelinde yarım milyar kişi aktif olarak Whatsapp kullanıyor ve her gün 700 milyondan fazla fotoğraf ile 100 milyondan fazlada video içerik Whatsapp uygulaması üzerinden paylaşılıyor. Whatsapp kullanıcılarının sayısı ve paylaşılan öğelere ait rakamsal veriler inanılmaz noktalara erişmiş. Bu gerçekten Whatsapp'ın ne kadar sevildiğini ve kaliteli bir uygulama olduğunu da gösteriyor.

Whatsapp uygulaması hayatımızı bir hayli kolaylaştırdı, bu bir gerçek. SMS derdini ortadan kaldırmasıyla operatör firmalarını biraz zor durumda bırakmış olsa da insanlar için çok faydalı olduğunu da atlamamak lazım. Ücretsiz olarak anlık sohbet etmenin yerini başka ne tutabilir ki.

Rakamlar ve istatistiksel veriler benim çok ilgimi çekti, yarım milyar insandan yani 500.000.000 Whatsapp kullanıcısından bahsediliyor. Ancak Whatsapp'ı açtığınızda hala bir tane bile reklam göremiyorsunuz. Böylesine büyük kitlelere sahipken neden reklam almıyorlar yada gerçekten ücretli uygulama servisine geçmiyorlar hala anlamış değilim. Gerçi facebook satınalmasıyla bir şeyler değişmeye başlayacaktır ancak bu zamana kadar neden beklediklerini anlayamadım.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

whatsapa sesli arama özelliği gelmesi çok iyi oldu. Yurt dışındaki arkadaşlarımı buradan arıyorum.